Αυτοδιοίκηση Κρήτη

“Πάρτε πίσω το σχέδιο για το Πάρκο” – “Η δημοτική αρχή δε δέχεται απειλές!”

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι “Φυλές του Πάρκου” – Διάλογος σε έντονο ύφος

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου , που είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη, έκαναν οι “Φυλές του Πάρκου”.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός πήρε το λόγο λέγοντας πως πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση.

Ο ίδιος εξήγησε πως την επίβλεψη του έργου θα έχουν οι υπηρεσίες του δήμου και η δασική υπηρεσία ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας του πάρκου και ότι δε θα κοπεί κάποιο δέντρο παρά μόνο τα νεκρά.

Μάλιστα, είπε πως πρόκειται να φυτευτούν ακόμη 20 νέα δέντρα και φυτά και πως όσα είναι ήδη εκεί θα κλαδευτούν ελαφρά.

Ο κ. Λαμπρινός  δήλωσε ανοικτός στο διάλογο και την κριτική ενώ ανέφερε έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πρασίνου για τις οποίες θα γίνει ευρύς διάλογος.

Δήλωσε δε διατεθειμένος να περπατήσει μαζί με τις Φυλές , στο Πάρκο, ώστε να τους δείξουν τα σημεία που τους φοβίζουν.

Τόνισε πως το γραφείο του είναι ανοιχτό για όλους και τους κάλεσε για συζήτηση λέγοντας πως ” το 2016 δεν ήρθατε και την τελευταία φορά δεν ήρθατε με προτάσεις αλλά με φωνές και συνθήματα.

Το πάρκο ανήκει σε όλους τους δημότες και είμαστε από την ίδια πλευρά του νομίσματος.Δε πρόκειται να φυτρώσει μαγαζί εκεί που θα κοπεί δέντρο. Επί των ημερών μου έχει επιτευχθεί 14% αύξηση του πρασίνου ωστόσο πρέπει να δουλέψουμε ακόμα γιατί αυτό δεν αρκεί, η πόλη έχει ανάγκη από περισσότερο πράσινο.“,είπε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε εκπρόσωπος των φυλών λέγοντας πως έχουν δοθεί 17 ερωτήματα στο δήμο και δεν έχουν πάρει απάντηση.

Αν απαντήσετε ουσιαστικά, θα αποσύρετε από μόνοι σας το σχέδιο. Να πάρετε πίσω το σχέδιο και να το δούμε μαζί από την αρχή.Η μελέτη σας “μπάζει” και είναι αντιφατική , δεν έχετε ενημερώσει επαρκώς τους δημότες.“, σημείωσε ο ίδιος.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ξανά ο δήμαρχος τονίζοντας πως η δημοτική αρχή δε δέχεται απειλές ενώ ο διάλογος συνεχίστηκε σε έντονο ύφος μεταξύ του προέδρου του ΔΣ Γρ.  Πασπάτη και εκπροσώπων των φυλών.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Λυγερός και απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή είπε πως ο κόσμος έχει αμφιβολίες και αντιδρά σκεπτόμενος την κοπή των δέντρων στην Ίδης. “Να βρούμε όλα εκείνα τα σημεία που θα δώσουν νέα πνοή στο πάρκο και το Ηράκλειο.“, πρόσθεσε ο ίδιος.

 

"Πάρτε πίσω το σχέδιο για το Πάρκο" - "Η δημοτική αρχή δε δέχεται απειλές!"
"Πάρτε πίσω το σχέδιο για το Πάρκο" - "Η δημοτική αρχή δε δέχεται απειλές!"
"Πάρτε πίσω το σχέδιο για το Πάρκο" - "Η δημοτική αρχή δε δέχεται απειλές!"
"Πάρτε πίσω το σχέδιο για το Πάρκο" - "Η δημοτική αρχή δε δέχεται απειλές!"

 

 

www.1069.gr