Κρήτη

Πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης: Δάκρυσε στη γιορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Κρήτη

Πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης: Δάκρυσε στη γιορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Κρήτη

Ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης «εκδιώχθηκε» από τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό και πλέον εργάζεται στην Κρήτη. Ήταν εμφανώς συγκινημένος στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό…

Ο επί χρόνια ιερέας των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό ιερουργεί πλέον στα Χανιά και δάκρυσε στον Εσπερινό. Με ανάμεικτα αισθήματα, χαράς, κατάνυξης αλλά και συγκίνησης, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτη στην εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στα Χανιά της Κρήτης χοροστατούντος του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη.

Είναι η πρώτη φορά που εορτάζεται ο Άγιος Ισίδωρος Πηλουσιώτης μακριά από την Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού όπου διακονούσε ο παπα Δημήτρης και η συνοδεία του. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο παπα Δημήτρης Λουπασάκης λύγισε και δάκρυσε αλλά αμέσως συνέχισε την ακολουθία.

Να αναφερθεί ότι στο πλευρό του βρίσκονταν τα πνευματικά του τέκνα, ιερείς και λαϊκοί που εδώ και πολλά χρόνια τον αγαπούν και τον στηρίζουν. Δείτε τις εικόνες του ekklisiaonline.gr.

Ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Κυδωνίας Δαμασκηνό μετά το πέρας χειροτονίας στην εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στα Χανιά τον περασμένο Νοέμβριο όπου βρήκε νέα στέγη μετά τον διωγμό του από τους Αγίους Ισιδώρους του Λυκαβηττού είχε πει:

«Ευχαριστώ θερμά τον Άγιο Πρωτοσύγκελος, για την αγάπη του την αγκαλιά του τη στήριξη, ευχαριστώ όλον τον κόσμο ο οποίος έρχεται και εκκλησιάζεται σε αυτήν την όμορφη και ταπεινή εκκλησία. Ευχαριστώ τον Θεό και τον Άγιο Ματθαίο που με φιλοξένησε όλο αυτό το διάστημα εδώ.

Σεβασμιότατε, αυτή τη στιγμή η καρδιά μου χτυπάει δυνατά, αλλά έχω μάθει να είμαι ειλικρινής απέναντι στον Θεό και στο πρόσωπό σας, ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα τεράστιο συγγνώμη, μία πολύ μεγάλη πνευματική αγκαλιά, σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου».

ΠΗΓΗ newsit.gr