Κρήτη

Περιοριστικά μέτρα στη γιατρό που επιτέθηκε στη δικηγόρο – Την Παρασκευή η συνέχεια… στα Δικαστήρια

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Ν.Κ.” και του neakriti.gr, το προηγούμενο διάστημα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στη γιατρό να επικοινωνεί (με οποιονδήποτε τρόπο) με την άλλοτε φίλη της, αλλά και να προσεγγίζει την ίδια, το σπίτι της ή τον επαγγελματικό χώρο της δικηγόρου
Της απαγορεύτηκε να προσεγγίζει το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο της δικηγόρου που είχε ξυλοκοπήσει – κατά τα καταγγελλόμενα – πριν από περίπου ένα μήνα, σε περιοχή του Ηρακλείου.

Ο λόγος για τη γιατρό, που στα τέλη Φεβρουαρίου φέρεται να είχε στήσει καρτέρι έξω από το δικηγορικό γραφείο της παθούσας και όταν η τελευταία εμφανίστηκε, η γιατρός φέρεται να της επιτέθηκε χτυπώντας την – όπως καταγγέλθηκε από το θύμα – με γροθιές στο κεφάλι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” και του neakriti.gr, το προηγούμενο διάστημα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στη γιατρό να επικοινωνεί (με οποιονδήποτε τρόπο) με την άλλοτε φίλη της, αλλά και να προσεγγίζει την ίδια, το σπίτι της ή τον επαγγελματικό χώρο της δικηγόρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ερχόμενη Παρασκευή έχει προσδιοριστεί η συζήτηση της σχετικής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Εξάλλου, το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής υποβλήθηκε λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε η δικηγόρος και έγινε δεκτό από το αρμόδιο δικαστήριο.
Συνεχίζεται η προανάκριση
Αναφορικά με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, έγκυρες νομικές πηγές που μίλησαν στο neakriti.gr ανέφεραν ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελία, καθώς συνεχίζεται η προανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικηγόρος είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο ο φόβος μετά τα όσα βίωσε πριν από λίγες εβδομάδες από την επίθεση που δέχτηκε παραμένει.

Τη χτυπούσε στο κεφάλι με γροθιές – Της είχε στήσει καρτέρι έξω από το δικηγορικό της γραφείο
Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες, εντός του κτηρίου όπου βρίσκεται το δικηγορικό γραφείο της καταγγέλλουσας, στην πόλη του Ηρακλείου.

Η δικηγόρος χρειάστηκε να διακομιστεί στο εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, η γιατρός φέρεται να κρυβόταν μετά το συμβάν, με αποτέλεσμα να διαφύγει τη σύλληψή της, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Όπως όλα δείχνουν, η επίθεση που δέχτηκε η δικηγόρος φέρεται να έγινε με “φόντο” υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτου που είχε αναλάβει προς διευθέτηση για λογαριασμό της γιατρού η παθούσα.

Απαγορεύτηκε στη γιατρό που είχε ξυλοκοπήσει τον περασμένο Φεβρουάριο δικηγόρο – πρώην φίλη της – να πλησιάζει την ίδια, το σπίτι ή τον επαγγελματικό της χώρο

Η γιατρός φέρεται να περίμενε τη δικηγόρο και να της επιτέθηκε με γροθιές, χτυπώντας τη στο κεφάλι. Παράλληλα, φέρεται να της εκστόμιζε απειλές. Την ίδια ώρα, η δικηγόρος φέρεται να ζητούσε από τη γιατρό να σταματήσει να τη χτυπά, κάτι το οποίο συνέβη μόνο όταν η δικηγόρος έπεσε ανήμπορη στο πάτωμα.

Η ίδια φέρεται να κατάφερε να ζητήσει βοήθεια από ενοίκους του κτηρίου όπου βρίσκεται το γραφείο της, αφού η φερόμενη δράστιδα είχε τραπεί σε φυγή. Λίγο αργότερα, η δικηγόρος μεταφερόταν με συμπτώματα διάσεισης στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Αξίζει να τονιστεί ότι η δικηγόρος φέρεται να αντιμετώπιζε έντονες κεφαλαλγίες και ημικρανίες. Εξάλλου, φέρεται να είχε κάνει και ειδική θεραπεία για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος υγείας, κάτι το οποίο φέρεται να γνώριζε η φερόμενη δράστιδα, αφού οι δύο γυναίκες ήταν φίλες.

Καταδίκη από τον ΔΣΗ
Η παθούσα είχε υποβάλει τότε μήνυση σε βάρος της γιατρού, ενώ στο πλευρό της παθούσας από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, η ΕΑΝΔΗ, καθώς και η “Δικηγορική Προοπτική”.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα περιστατικό σωματικής και λεκτικής βίας σε βάρος συναδέλφου, μέλους μας, η οποία δέχτηκε σκαιότατη, αήθη και απρόκλητη επίθεση από εντολέα της, στις 20/02/2024, έξω από το γραφείο της.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο και δηλώνουμε ότι θα παράσχουμε οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί, στο πλαίσιο κάθε δικαστικής ή και πειθαρχικής διαδικασίας που θα διενεργηθεί για τη διερεύνηση του περιστατικού αυτού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΔΣΗ.

«Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο. Δηλώνουμε ότι το περιστατικό αυτό προσβάλλει βάναυσα τον καίριο ρόλο του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση απόδοση ποινικών ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο», ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ηρακλείου (ΕΑΝΔΗ).

«Η συνάδελφος, ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ, γρονθοκοπήθηκε και εξυβρίστηκε, με αποτέλεσμα να έχει οιδήματα στο κεφάλι, συμπτώματα διάσεισης, ενώ προφανώς είναι σε εξαιρετικά κακή ψυχολογική κατάσταση. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα το απαράδεκτο αυτό γεγονός και εκφράζουμε τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ μας στη συνάδελφο και τη ΣΤΗΡΙΞΗ μας σε όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν!!», είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της η “Δικηγορική Προοπτική”.

ΠΗΓΗ neakriti.gr