Κρήτη

Πλησιάζει η κακοκαιρία που θα “χτυπήσει” το βράδυ της Κυριακής – Ποιες περιοχές θα “πληγούν” στην Κρήτη και πότε

Πλησιάζει η κακοκαιρία που θα "χτυπήσει" το βράδυ της Κυριακής - Ποιες περιοχές θα "πληγούν" στην Κρήτη και πότε

Στην Κρήτη οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι νότιες περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και η Μεσσαρά ενώ η πρόβλεψη για την πόλη του Ηρακλείου είναι καταιγίδες από το απόγευμα της Δευτέρας
Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής 12/11 με βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα σταδιακά τη νύχτα της Κυριακής 12/11 προς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 13/11 θα ενισχυθούν, με τις ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας 13/11 οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να περιοριστούν κυρίως στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη όπου όμως θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην Κρήτη οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι νότιες περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και η Μεσσαρά ενώ η πρόβλεψη για την πόλη του Ηρακλείου είναι καταιγίδες από το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα φαινόμενα αναμένονται να σταματήσουν αργά τη νύχτα της Δευτέρας 13/11.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Κυριακή 12/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια) και για τη Δευτέρα 13/11 στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αθροιστική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 13/11.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

ΠΗΓΗ neakriti.gr