Κρήτη

Ποδηλατάδα στην παραλιακή οδό Σταλίδας–Μαλίων

Ποδηλατάδα στην παραλιακή οδό Σταλίδας–Μαλίων

Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους προγραμματίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Χερσονήσου, το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 17:30, στην παραλιακή οδό Σταλίδας–Μαλίων της Δ.Ε. Μαλίων, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ευρωπαϊκής εβδομάδας ενέργειας Sustainable Energy Week 19-25 Ιουνίου 2017.

Την έναρξη της βόλτας με ποδήλατα, θα κηρύξει ο δήμαρχος Μαστοράκης Γιάννης, ο οποίος θα συμμετέχει στην ποδηλατάδα,  με δεκάδες μικρούς και μεγάλους .
Με αφετηρία το παρκινγκ του Δήμου, ΒΔ του ξενοδοχείου Μαϊστράλι (όπισθεν ξενοδοχείου Blue Sea), οι ποδηλάτες θα διασχίσουν όλη την παραλιακή οδό Σταλίδας-Μαλίων μέχρι το ύψος του Μινωικού ανάκτορου Μαλίων και θα καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης το οποίο θα είναι και το σημείο τερματισμού. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται αναλυτικά η διαδρομή των περίπου 14 χλμ. που θα ακολουθήσει, με διακριτά τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της ποδηλατάδας, θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ θα ακολουθήσει κλήρωση δύο ποδηλάτων.
Η ως άνω δράση, με τίτλο «Coastal Bike Ride in Hersonissos Municipality» έχει αναρτηθεί και στο επίσημο site  της Ευρωπαϊκής Ένωσης EUSEW, όπου μέσω του link http://eusew.eu/energy-days/co… μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες.
Σκοπιμότητα:
Σκοπός της δράσης είναι η μύηση σε εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, λιγότερο ρυπογόνους, η ενίσχυση της καθημερινής χρήσης οικολογικών μεταφορικών μέσων με συνεπακόλουθο τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και η διάχυση του μηνύματος ότι ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί Bike Friendly Δήμο, ενώ η παρούσα δημοτική αρχή στηρίζει και ενισχύει εμπράκτως, τις επωφελείς περιβαλλοντικά δράσεις.
Απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης, η υιοθέτηση της καλής συνήθειας στην καθημερινότητα των δημοτών, η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους του Δήμου, η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης αλλά και η καθιέρωση παρόμοιων δράσεων ως καλή πρακτική του Δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο της αειφόρου και βιώσιμης πολιτικής που εφαρμόζει στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος, ανταποκρινόμενος στις δεσμεύσεις που απορρέουν από την συμμετοχή του στο Σύμφωνο των Δημάρχων.
Γενικές Πληροφορίες προς τους συμμετέχοντες:
Η οργανωτική ομάδα εργασίας που επιμελείται την δράση ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός ποδηλάτων, σε όσους από τους συμμετέχοντες δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας στους παρευρισκόμενους μία ώρα πριν την εκκίνηση της ποδηλατάδας, και εφόσον έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στην κα Ανδριανού στο Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Χερσονήσου (τηλ.2813404 641) μέχρι και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017.

 

 

 

www.1069.gr