Κρήτη

Ποιος είναι ο νέος Λιμενάρχης Ηρακλείου Νίκος Τσομπάνης

Ποιος είναι ο νέος Λιμενάρχης Ηρακλείου Νίκος Τσομπάνης

Από τον Ιανουάριο 2020 ανέλαβε καθήκοντα Υπολιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου
Ο αντιπλοίαρχος Νίκος Τσομπάνης είναι ο νέος Λιμενάρχης Ηρακλείου και διαδέχεται τον Ευθύμη Δουβή. Η παράδοση – παραλαβή έγινε χθες. Ο Νίκος Τσομπάνης γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1976 στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε, ενώ κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2001 εισήχθη κατόπιν διαγωνισμού στο Τμήμα Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και το 2002 ονομάστηκε Σημαιοφόρος Λ.Σ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, τοποθετήθηκε αρχικά στη Λιμενική Αρχή Πάτμου Δωδεκανήσου (2003-2007), όπου ανέλαβε καθήκοντα Λιμενάρχη τα τελευταία δύο έτη. Ακολούθως, μετατέθηκε στο Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος (2007-2013) όπου σταδιακά έφθασε έως τη θέση του Τμηματάρχη, ενώ παρακολούθησε ικανό αριθμό συναφών με το αντικείμενο εκπαιδεύσεων στην ημεδαπή και την αλλοδαπή.

Το 2014 μετατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και ανάλαβε καθήκοντα Προϊσταμένου στο Γραφείο Τροχαίας & Αγορανομίας.

Το Νοέμβριο του 2016 με Κοινή Απόφαση Υπουργών Εξωτερικών & Ναυτιλίας και στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας/Τουρκίας, τοποθετήθηκε ως Αξιωματικός Σύνδεσμος στο νεοσύστατο Γραφείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα, όπου υπηρέτησε για τρία έτη.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως Αξιωματικός Σύνδεσμος σε Κοινή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση με έδρα τη Ρώμη Ιταλίας, έχει παραστεί στο Ναυτοδικείο Πειραιά ως Ναυτοδίκης και έχει διδακτική εμπειρία σε Δόκιμους Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες Λ.Σ.

Από τον Ιανουάριο 2020 ανέλαβε καθήκοντα Υπολιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.
Μιλάει Αγγλικά.
Είναι έγγαμος με την Παπαδάκη Ειρήνη και πατέρας δύο παιδιών.
ΠΗΓΗ neakriti.gr