Κρήτη

«Ποντικοί» βάζουν… χέρι στα υδρόμετρα

Πρωινός σεισμός νότια της Κρήτης

Αναστάτωση στο Ίνι από τις κλοπές – Οι κάτοικοι έθεσαν το θέμα στην Περιφέρεια Κρήτης

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του χωριού Ίνι, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, μετά τα πρόσφατα κρούσματα κλοπής υδρομέτρων που καταγράφηκαν στην περιοχή. Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής επισημάνθηκε χτες, Τρίτη, με εμφατικό τρόπο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και αντιπροσωπίας του ΤΟΕΒ Ινίου.

Όπως έγινε γνωστό, η εν λόγω συνάντηση έλαβε χώρα ενόψει και της δίκης του ημεδαπού που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες, καθώς φέρεται να έκλεψε περισσότερα από 110 υδρόμετρα από την ευρύτερη περιοχή του Ινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη τού εν λόγω κατηγορούμενου έχει προσδιοριστεί για αύριο Πέμπτη.

Η έκδηλη ανησυχία που διακατέχει την τοπική κοινότητα του Ινίου – και όχι μόνο – τονίστηκε χθες από την αντιπροσωπία του ΤΟΕΒ που επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Η αντιπροσωπία του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ινίου, που μετέβη στο Ηράκλειο και την Περιφέρεια, αποτελείτο από τον πρόεδρο Γιάννη Ρολάκη, τον αντιπρόεδρο Μιχάλη Μαθιουδάκη, τον πρώην πρόεδρο Γιάννη Πετράκη, καθώς και τους συμβούλους Γιάννη Βαρδαβά, Κώστα Δρίμη και Γιώργο Φαρσαράκη.

Εξάλλου, στη συνάντηση ήταν παρών και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Κουκιαδάκη τόσο για την υπόθεση του συλληφθέντος που αναμένεται να δικαστεί αύριο, όσο και για άλλα κρούσματα κλοπών που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», στη χτεσινή συνάντηση ζητήθηκε από την Περιφέρεια να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες ούτως ώστε να προστατευτεί το Ίνι από τέτοιου είδους περιστατικά.

Επίσης, όπως επισημάνθηκε, η αντιπροσωπία που συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου ζήτησε από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρουσμάτων κλοπής υδρομέτρων, όπως άλλωστε συνέβη και με τη σύλληψη του 40χρονου ημεδαπού που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις συνολικά 118 κλοπές υδρομέτρων στο Ινι, πριν από μερικές ημέρες.

Αξίζει να τονιστεί, πάντως, ότι η αντιπροσωπία ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις Αρχές να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους και με αποδέκτες τις εταιρείες αξιοποίησης αποβλήτων βιομηχανικής παραγωγής σε τοπικό επίπεδο. Εξάλλου, οι παρευρισκόμενοι επισήμαναν ότι θεωρούν ότι πίσω από τα κρούσματα κλοπής υδρομέτρων κρύβεται κύκλωμα επιτηδείων.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, σε συνεργασία με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδος και την Υπηρεσία Δασών Καστελίου κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση κλοπής 118 υδρομέτρων. Ως αποτέλεσμα, η Αστυνομία συνέλαβε έναν 40χρονο ημεδαπό στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Ο 40χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου αύριο Πέμπτη.

«Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα Πεδιάδος και την Υπηρεσία Δασών Καστελίου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών που διαπράχθηκαν από 40χρονο ημεδαπό, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μίνωα Πεδιάδος», αναφέρεται στη σχετική αστυνομική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Όπως είχε γίνει γνωστό, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 40χρονου. Εκεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3 σύνδεσμοι για υδρόμετρα (ρακόρ).