Επικαιρότητα Κρήτη

Πως δρούσε η οικογένεια του «Εσκομπάρ της Κρήτης»: «Προπομπός» με όχημα ο 15χρονος γιος στην διακίνηση ναρκωτικών

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οικογενειακώς ο 45χρονος «Εσκομπάρ της Κρήτης», η 37χρονη σύζυγός του αλλά και ο 15χρονος γιος του, μετά από την ολοκλήρωση των απολογιών τους στον ανακριτή Ηρακλείου.

Ομως τεράστιο ενδιαφέρον έχει η δράση της οικογένειας για την διακίνηση των μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και ειδικά ο ρόλος που είχε ο 15χρονος γιο του «Εσκομπάρ της Κρήτης.

Οπως αναφέρει το Cretapost ο 45χρονος ταξίδευε μέχρι την Ολλανδία για να προμηθευτεί «πρώτο πράμα». Το ταξίδι του κάθε φορά διαρκούσε 15-20 μέρες επιλέγοντας την καλύτερη ποιότητα, προκειμένου να την μοσχοπουλήσει στους πελάτες του, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Εξάλλου η ακριβή ζωή, που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και κι όλη η οικογένεια μαρτυρούν και τα κέρδη της «επιχείρησης», περιλαμβάνοντας ακριβά ταξίδια για όλους στο εξωτερικό, ακριβά εστιατόρια, πολυτελή αυτοκίνητα και γενικότερα μία ζωή… ιδιαίτερα άνετη εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Όταν επέστρεφε από την Ολλανδία, την επεξεργαζόταν κατάλληλα, τη χώριζε σε ποσότητες, σύμφωνα με τις παραγγελίες και έφτιαχνε τις συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση.

Στη συνέχεια έκρυβε τις συσκευασίες σε ελαιώνα στο Λαράνι, που ανήκει στην 37χρονη, μια και ο ίδιος κατάγεται από διπλανό χωριό.

Η 37χρονη σύζυγος αναλάμβανε το δεύτερο κομμάτι της “επιχείρησης”.

Εκείνη «έσπρωχνε» τις ποσότητες στο πλούσιο πελατολόγιο τους, αν και σε πολλές περιπτώσεις στις συναλλαγές πήγαινε και ο “αρχηγός” της οικογένειας.

Ο ρόλος του 15χρονου

Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν και ο ρόλος του 15χρονου γιου του ζευγαριού. Ο 15χρονος αναλάμβανε το ρόλο του «προπομπού» κάθε φορά που πήγαιναν για να πουλήσουν την κοκαΐνη.

Προπορευόταν λοιπόν με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, αν και φυσικά δε διέθετε άδεια οδήγησης, τσεκάροντας μήπως και στο δρόμο συναντήσουν μπλόκο της αστυνομίας. Πίσω του ακριβώς ακολουθούσε ο πατέρας ή μητέρα «φορτωμένοι».

Σε περίπτωση που στο δρόμο τους τύχαιναν αστυνομικοί και σταματούσαν τον 15χρονο, το δεύτερο όχημα είτε θα περνούσε χαλαρά από εκείνους είτε θα άλλαζε δρόμο και θα εξαφανιζόταν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι η οικογένεια έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους της, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η 37χρονη μάνα και ο ανήλικος γιος δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον 45χρονο πατέρα και εγκέφαλο του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στην Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στις παράνομες δραστηριότητες του.