Κρήτη

Πώς εξαρθρώθηκε η σπείρα διακίνησης κοκαΐνης – Συνελήφθησαν 3, αναζητούνται δύο

Πώς εξαρθρώθηκε η σπείρα διακίνησης κοκαΐνης - Συνελήφθησαν 3, αναζητούνται δύο

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 50 γραμμάρια κοκαΐνης, σχεδόν 5.000 ευρώ, πέντε οχήματα και 20 κινητά τηλέφωνα

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν και δύο αναζητούνται για την υπόθεση της διακίνησης κοκαΐνης για την οποία, όπως έγραψε το Cretalive, στήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Μαλίων.

Η επιχείρηση, όπως γράψαμε, στήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου
Στην διάρκειά της συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, αναζητείται ακόμα ένας αλλοδαπός ο οποίος και έχει ταυτοποιηθεί και μια αλλοδαπή γυναίκα.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ:

“Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε  ότι οι τρεις συλληφθέντες με ακόμα δύο αλλοδαπούς (οι οποίοι και αναζητούνται) προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο του παραπάνω Δήμου (καβάτζα), πέντε συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 47,8 γραμμαρίων, την οποία όπως διαπιστώθηκε είχε αποκρύψει σε προγενέστερο χρόνο αλλοδαπός και αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι και αναζητούνται.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί και  ακολούθησαν έρευνες στους ίδιους και στις οικίες τους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,9 γραμμαρίων,7,8 γραμμάρια κάνναβης,

Ζυγαριά ακριβείας,

Το χρηματικό ποσό των 4.945 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,

20 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ cretalive.gr