Επικαιρότητα Κρήτη

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα έξι υδατοδρόμια της Κρήτης

Κύκλωμα με πολλά..."πλοκάμια" η σπείρα που ξάφριζε σπίτια

Στη βουλή μέχρι το τέλος του μήνα το σχετικό νομοσχέδιο – Συνολικά 100 υποδομές θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα

Μετά την πάροδο ενός ολόκληρου αιώνα από την έκδοση της πρώτης άδειας πτήσης υδροπλάνου στην Ελλάδα, ο φιλόδοξος σχεδιασμός για τη δημιουργία συνολικά 100 υδατροδρομίων, μεταξύ των οποίων και έξι στην Κρήτη, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή, το σχετικό νομοσχέδιο.

Οι πρώτες πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο του 2020 από την Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Πάτρα, ενώ σε διαδικασία αδειοδότησης, βρίσκονται 6 υδατοδρόμια στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα.

Το νέο νομοσχέδιο, που θα αφορά την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων, κατατίθεται στη Βουλή, με στόχο να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες ενέργειες αλλά κυρίως να “ξεκολλήσουν” οι επενδύσεις που τροχοπεδούνται από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Την εξέλιξη αυτή αναμένουν και τα επενδυτικά σχήματα που θα διαχειριστούν τα υδροπλάνα με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία στον τομέα των αερομεταφορών.

newsit.gr