Επικαιρότητα Κρήτη

Προς αυστηρό lockdown η Π.Ε Ρεθύμνου

Κορονοϊός: 605 κρούσματα σήμερα 23/1 – 24 νέοι θάνατοι, 292 οι διασωληνωμένοι

Την Παρασκευή αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις των ειδικών

Σε πιο… βαθύ “κόκκινο” και αυστηρό lockdown φαίνεται πως οδεύει η Π.Ε Ρεθύμνου, αφού συγκαταλέγεται στις περιοχές που απασχολούν ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Αν και οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα μιας και οι ειδικοί συνεδριάζουν στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ,  όλα δείχνουν όμως η επιδημιολογική εικόνα είναι αυτή που εντείνει την ανησυχία και οδηγεί την κυβέρνηση σε σκληρότερα μέτρα.

Και μπορεί την Πέμπτη να ανακοινώθηκαν μόλις 12 νέα κρούσματα στην ΠΕ Ρεθύμνου, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους ωστόσο στα λύματα της ΔΕΥΑΡ ανιχνεύτηκε όπως έγινε γνωστό υψηλό ιικό φορτίο, πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά  γεγονός που χτυπά “καμπάνάκι” στους ειδικούς.

 

 

Πάντως τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Δήμο Ρεθύμνης παρατάθηκαν έτσι και αλλιώς έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, γεγονός που σημαίνει ότι οι αυστηροί περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί τώρα είναι αν θα επεκταθούν ή όχι και στις υπόλοιπες περιοχές της ΠΕ Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Δήμος Μυλοποτάμου, λόγω της μεγάλης διασποράς του covid -19 στις τοπικές μαθητικές κοινότητες ζήτησε σήμερα την παύση της δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία της περιοχής.

ΠΗΓΗ