Επικαιρότητα ΚΙΝΑΛ Κρήτη

Προς δεύτερο γύρο στην Κεντροαριστερά με Γεννηματά – Ανδρουλάκης

Προς δεύτερο γύρο στην Κεντροαριστερά με Γεννηματά - Ανδρουλάκης

Όλοι οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά , πλην του Ν.Ανδρουλάκη που αναμένει τα τελικά αποτελέσματα, επικοινώνησαν με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρούν.

Κεντροαριστερά – Κλείδωσε την πρωτιά η Φώφη, δεύτερος ο Ανδρουλάκης
Προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά, η οποία ωστόσο απομακρύνεται από το όριο του 50% για εκλογή από τον πρώτο γύρο, καταγράφεται, στις κάλπες για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Τη δεύτερη θέση «κλειδώνει» ο Νίκος Ανδρουλάκης, που δείχνει να ανεβάζει τα ποσοστά του.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλοι οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά , πλην του Ν.Ανδρουλάκη που αναμένει τα τελικά αποτελέσματα, επικοινώνησαν με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρούν.

Ειδικότερα, με καταμετρημένες 107.741 ψήφους (δηλαδή πάνω από τις μισές καθώς ο συνολικός αριθμός ήταν 210.246), που αντιστοιχούν στα 572 από τα 877 εκλογικά κέντρα, η κ. Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 44,51%, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έρχεται δεύτερος με 26,89%.

Ακολουθεί ο κ. Καμίνης με 12,76%, ο κ. Θεοδωράκης με 7,81%, ο κ. Μανιάτης με 3,66%, ο κ. Ραγκούσης με 2,26%, ο κ. Γάτσιος με 1,47%. Ακολουθούν οι κ. Πόντας και Τζιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι για να εκλεγεί κάποιος από τον σημερινό πρώτο γύρο, θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

 

 

www.1069.gr