Κρήτη

Προσωρινά κρατούμενοι τρεις από τους 16 συλληφθέντες στην Κίσσαμο

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν τρεις από τους επτά συλληφθέντες στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κίσσαμο, μετά την 12ωρη απολογία τους
Χθες από νωρίς το πρωί το κατώφλι του Εισαγγελέα πέρασαν επτά από τους 16 συνολικά συλληφθέντες, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση της κατά περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κίσσαμο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Χανίων.

Από τους επτά, οι τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ σήμερα Κυριακή, αναμένεται να απολογηθούν ακόμα επτά κατηγορούμενοι.

Ήδη την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο ακόμα κατηγορούμενοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για άτομα που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των φιλήσυχων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι απειλούνταν, έβλεπαν τις περιουσίες τους να καταπατούνται ή ακόμα και να δέχονται επιθέσεις ή και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα, αν τολμούσαν να απευθυνθούν στις αρχές. Η υπολογιζόμενη οικονομική ζημιά που είχαν προκαλέσει υπερβαίνει το ποσό των 1.565.000 ευρώ.

Η πεποίθηση αυτών των ανθρώπων ότι «δεν τους αγγίζει τίποτα», φαίνεται και από το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν πλήρωναν ούτε τους λογαριασμούς ρεύματος. Τώρα, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ Χανίων εκτελέστηκαν εκκρεμείς εντολές διακοπής ρευματοδότησης σε συνολικά επτά παροχές υπό στοιχεία δραστών. Παράλληλα, φαίνεται ότι μετά από τις επίμονες καταγγελίες πολιτών που έχουν πέσει θύματα της ασύστολης δράσης των ομάδων, στις έρευνες έχει εμπλακεί και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με διασταυρώσεις δηλώσεων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού διακριβώθηκε ότι οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, τα μέλη των οργανώσεων διώκονται μεμονωμένα ή και κατά ομάδες για:

Κακουργηματική εκβίαση και με απειλή βλάβη επιχείρησης, από κοινού και κατά συρροή
Ληστεία κατά συρροή
Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
Εμπρησμός με δόλο από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους ή και πράγματα
Θανάτωση ζώου
Σύσταση συμμορίας
Φθορά ξένης περιουσίας, τόσο με ζώα όσο και κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση
Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
Κλοπή κατά μόνα και κατά συναυτουργία
Απλή και με πρόθεση σωματική βλάβη κατά συναυτουργία
Απόπειρα παράνομης βίας κατά συρροή και κατά μόνας
Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία
Συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία
Αυτοδικία
Απείθεια
Παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου
Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών
Παράνομη οπλοφορία άπαξ και κατ’ εξακολούθηση
Παράνομη οπλοχρησία άπαξ και κατ’ εξακολούθηση
Απιστία σε βάρος ΟΤΑ με τη ζημία να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ κα
Ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος ΟΤΑ με της ζημία να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

ΠΗΓΗ neakriti.gr