Επικαιρότητα Κρήτη

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο πήραν οι τρεις ανήλικοι για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σχολείο

Κατηγορούνται ότι πυροδότησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό στον αύλειο χώρο σχολείου – Στο σημείο εντοπίστηκαν φιαλίδια βουτανίου, οινόπνευμα και κροτίδα
Τρομοκρατημένοι εμφανίστηκαν στα Δικαστήρια Ηρακλείου οι τρεις ανήλικοι που κατηγορούνται για την υπόθεση πυροδότησης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολείο. Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Πέμπτη το πρωί, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκρηξη και κατασκευή-κατοχή εκρηκτικών ή εμπρηστικών υλών, αδικήματα που αντιμετωπίζονται σε βαθμό κακουργήματος από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν χθες Τρίτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, καθώς, όπως προέκυψε, κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (9/3) πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στον αύλειο χώρο σχολείου σε περιοχή του Ηρακλείου.
Οι μαθητές πυροδότησαν τον μηχανισμό κατά τις βραδινές ώρες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ωστόσο τα υπολείμματα που άφησαν στο σημείο οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, μετά και την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού.

Από το σημείο της έκρηξης περισυνελέγησαν και κατασχέθηκαν δύο πλήρη φιαλίδια βουτανίου, υπολείμματα φιαλιδίου οινοπνεύματος, κροτίδα και μονωτική ταινία, υλικά που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του μηχανισμού.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και οι μητέρες των ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, οι οποίες ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή εισαγγελέα. Οι ανήλικοι αναμένεται να απολογηθούν αύριο το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών.
ΠΗΓΗ neakriti.gr