Κρήτη

“Δεν περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης”

"Δεν περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης"

Τί ξεκαθάρισε ο Υπουργός μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο Ηράκλειο

«Δεν θα αφήσουμε το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης να γίνει νέο Ελληνικό. Δεν μεταβιβάζεται η ιδιοκτησία στο ΤΑΙΠΕΔ», τόνισε από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. 

Ο Υπουργός, μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν σε επίπεδο Δήμου Ηρακλείου και της τοπικής κοινωνίας, ξεκαθάρισε πως «δεν μεταβιβάζεται καμία ιδιοκτησία στο ΤΑΙΠΕΔ, καμία ιδιοκτησία στο Υπερταμείο, το οποίο μάλιστα είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας για την αξιοποίηση αυτής της έκτασης, διότι δεν πρέπει να την αφήσουμε να γίνει ένα νέο Ελληνικό. Το ΤΑΙΠΕΔ θα μας βοηθήσει στην ωρίμανση του έργου».

Ανέφερε επίσης ότι θα μπορούσε ο ιδιωτικός τομέας να κάνει προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου και δήλωσε ότι θα ακουστεί και η άποψη των τοπικών φορέων.

Ο Υπουργός Μεταφορών ενημέρωσε τη Βουλή ότι το πρώτο ορόσημο για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εκπληρώθηκε: Με επιστολή προς την ΕΤΕπ, διαβεβαίωσε ειδικότερα, ότι το υφιστάμενο αεροδρόμιο δεν θα χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό ή στρατιωτικό αεροδρόμιο μετά την έναρξη λειτουργίας του Καστελίου.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε όμως ότι πρέπει να λυθεί το ιδιοκτησιακό θέμα που αφορά χρήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΝΑΤΟ και της ΥΠΑ, για το οποίο έχει συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας των δύο Υπουργείων.