Κρήτη

“Είμαστε πρώτα γονείς και μετά αστυνομικοί – Να μην ξαναδώ παιδί σε αυτή την κατάσταση”

Άμεση Δράση και ΔΙΑΣ – Αυτοί είναι οι νέοι επικεφαλής

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι αστυνομικοί που αντίκρισαν το μικρό κοριτσάκι ξυπόλυτο μέσα στην χαρτόκουτα – Πώς βρέθηκαν εκεί

Ως μια εικόνα που δεν θα ξεχάσουν, περιγράφουν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, την εικόνα με το κοριτσάκι, που – όπως αποκάλυψε το Cretalive – βρέθηκε μονάχο του μέσα σε μία χαρτόκουτα, το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Μιλώντας στον δημοσιογράφους, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ αναφέρθηκαν στο πώς βρέθηκαν στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, καθώς είχαν λάβει κλήση να ελέγξουν πληροφορία για απόπειρα κλοπής. Μόλις έφτασαν εκεί, όπως επεσήμαναν, κάποιος πολίτης τους υπέδειξε την κούτα και το περιεχόμενό της!
“Ως πατέρας που έχω κόρη σε αυτή την ηλικία, δεν θα ήθελα να δω ξανά κανένα παιδί σε αυτή την κατάσταση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των τριών ανδρών, θέλοντας να καταδείξει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρέθηκε το κοριτσάκι.
“Είμαστε πρώτα γονείς και μετά αστυνομικοί”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπαν, το παιδί ήταν ξυπόλυτο, έκλαιγε με αναφυλλητά και δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για να πει το οτιδήποτε. Το πήραν αγκαλιά, προσπαθώντας να το ηρεμήσουν, βρήκαν κάποια παπουτσάκια και του τα φόρεσαν, του πρόσφεραν σοκολάτες. Περίπου ένα τέταρτο αργότερα και ενόσω είχαν εστιάσει στο κοριτσάκι, εμφανίστηκε ο 28χρονος άνδρας που – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – ήταν ο πατέρας του.
Η κατάστασή του, όπως είπαν, έδειχνε καθαρά ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου έφτασε λίγο αργότερα και η μητέρα της μικρής.

Ομάδα ΔΙΑΣ Ηράκλειο

Στο Αυτόφωρο ο πατέρας

Ο νεαρός πατέρας οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Του ασκήθηκε δίωξη για έκθεση και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.
Μιλώντας στο Cretalive επεσήμανε: “Πήγα να πάρω μια σοκολάτα απέναντι από το περίπτερο και όταν επέστρεψα είδα δίπλα μου την αστυνομία. Δεν είχα πρόθεση να το αφήσω, έχω αλλά έξι παιδιά”