Επικαιρότητα Κρήτη

“Ελαφροχέρες” και πιο γρήγορες από τον άνεμο!

"Ελαφροχέρες" και πιο γρήγορες από τον άνεμο!

Ούτε η εγκυμοσύνη της μιας δεν φαίνεται να την εμπόδιζε στο «ξάφρισμα» πορτοφολιών

Πιο γρήγορες και από τον …άνεμο φέρεται να ήταν στις κινήσεις τους οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται ότι «ξάφριζαν» πορτοφόλια στο κέντρο του Ηρακλείου.

Περιστατικά κλοπών καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αβέρωφ, στην συμβολή των οδών 1821 και Ίδης, στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, στα Λιοντάρια, στην 25ης Αυγούστου. Εκμεταλλευόμενες την πολυκοσμία και τον συνωστισμό, «χτυπούσαν» αθόρυβα και ταχύτατα. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας σε διαφορετικά σημεία του κέντρου και κατάφεραν να εντοπίσουν τις δυο γυναίκες.

Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τίς εντόπισαν να περιφέρονται στην «καρδιά» του Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο Ρουμάνες, ηλικίας 41 και 29 ετών, συγγενείς μεταξύ τους. Η μία μάλιστα βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Δεν ήταν και πολύ συνεργάσιμες με την Αστυνομία ενώ αρνήθηκαν να αποκαλύψουν πού διαμένουν, λέγοντας γενικώς και αορίστως ότι φιλοξενούνται σε μία φίλη.

Και οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ασκήθηκε σε βάρος τους κακουργηματική δίωξη και πήραν προθεσμία να απολογηθούν σήμερα. Ο συνήγορος τους κ. Κώστας Παπαμαστοράκης υποστήριξε ότι οι εντολείς τους παραδέχονται τη διάπραξη μίας μόνο κλοπής και αυτό επειδή βρέθηκαν σε ανάγκη. Αρνούνται ότι διέπραξαν και τις υπόλοιπες που τους αποδίδονται. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για ανάλογες πράξεις.

ΠΗΓΗ