Κρήτη

“Φάρμακο” ο κορωνοϊός για κλοπές και τροχαία στην Κρήτη

«Καταστρέφουν, εκφοβίζουν με πυροβολισμούς όσο …Μένουμε Σπίτι»

Καταλυτική ήταν η εισβολή του κορωνοϊού τις ζωές των Κρητικών, που όπως όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη, είδαν την καθημερινότητα τους να αλλάζει δραματικά από τη μια μέρα στην άλλη.

Ωστόσο επειδή όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι “ουδέν κακόν αμιγές καλού” είδαμε και κάποια πράγματα να αλλάζουν προς το θετικότερο. Το βλέπουμε καθημερινά από τις ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου όπου οι ληστείες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις χωρίς να εκλείψουν εντελώς μειώθηκαν δραματικά.

Οι καταγγελίες που γίνονται πλέον είναι ελάχιστες αφού οι πολίτες κάθονται στα σπίτια τους αλλά στα σπίτια τους κάθονται και οι επίδοξοι ληστές, κλέφτες και διαρρήκτες.

Φόβοι εκφράζονται ωστόσο, αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, ότι ενδέχεται να έχουμε “χτυπήματα” σε κλειστά καταστήματα.

Μια μείωση που επίσης φέρνει χαμόγελα μετά το βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Κρήτη στους δρόμους είναι αυτή των τροχαίων, αφού τον περυσινό Μάρτιο είχαμε τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα και αρκετούς σοβαρά τραυματίες.

Φέτος δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο και είχαμε μόνο ένα σοβαρό τραυματισμό.