Κατοικίδια Κρήτη

“Καμπάνα” σε κυνηγό για κακοποίηση ζώων

«Έλα Στεφανούλα γιατί με κατασκοτώσανε...»

Καταδίκη σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και ποινική χρηματική ποινή 5.000 ευρώ (10.500 ευρώ κατά την πληρωμή) επέβαλε το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου

Καταδίκη σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και ποινική χρηματική ποινή 5.000 ευρώ (10.500 ευρώ κατά την πληρωμή) επέβαλε το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε κυνηγό για ομαδική κακοποίηση 11 ζωών!

Όπως αναφέρει η Ζωόφιλη Δράση, μετά από καταγγελία μίας Γερμανίδας τουρίστριας τον Σεπτέμβριο του 2014 και το σχηματισμό σχετικής δικογραφίας για την κατάσταση πολλών σκυλιών σε κτήμα στην Αμμουδαρα, στις 2 Οκτωβρίου 2014, μετά από αίτημα της αστυνομίας, συνοδεία περιπολικού δυο μέλη του σωματείου μετέβησαν στην Αμμουδαρα, σε περιφραγμένο οικόπεδο, για τον ιδιοκτήτη του οποίου υπήρχαν καταγγελίες ομαδικής κακοποίησης ζωών, σκυλιών ειδικότερα.

“Ο χώρος ήταν ουσιαστικά ένας χώρος παράνομης αναπαραγωγής κυνηγόσκυλων, στον οποίο υπήρχαν πλήθος κατασκευών φιλοξενίας σκυλιών. Εκεί βρήκαμε 6 σκυλιά, ένα φοβικό που δεν δεχόταν να βγει από το ξύλινο κουτί του, τέσσερα σκυλιά (δυο σέτερ, ένα πόιντερ και ένα ημιαιμο Λαμπραντόρ) σε τρία συρμάτινα κελιά-κλουβιά και ένα σκελετωμένο σκυλί με τρίχωμα πιθανώς καμένο και με επουλωμένες πληγές στο κορμί του.

Μετά από αίτημα της αστυνομίας φέραμε τροφή για να ταίσουμε τα σκυλιά, που, όπως μας βεβαίωσε τότε η αστυνομία που παρακολουθούσε το χώρο, ήταν άσιτα για ήμερες, άλλα και νερό για να τα ποτίσουμε.

Μαζί με δυο αστυνομικούς ταϊσαμε και ποτίσαμε τότε τα ζώα που έφαγαν σαν τρέλα περί τα δέκα κιλά τροφή και ήπιαν νερό, με κυρία έγνοια προς το καμένο σκελετωμένο ζώο.

Από πληροφορίες των γειτόνων προς την αστυνομία και συζήτηση με τόση αστυνομικούς (καταθέσεις των οποίων υπήρχαν στην ήδη σχηματιζόμενη δικογραφία), μάθαμε ότι τα σκυλιά ήταν πολύ περισσότερα, άλλα είχαν εξαφανιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς και ότι πολλά από αυτά σκοτώνονταν δια πυροβολισμού από τον ιδιοκτήτη του χώρου και ότι επρόκειτο για ένα πιπί-mill κυνηγόσκυλων στην χειρότερη δυνατή έκδοση της έννοιας.

Μετά την κατάθεση μας ο ιδιοκτήτης αναζητείτο για να συλληφθεί από την αστυνομία.

Τα σκυλιά ήταν προς αφαίρεση και αναμενόταν από την αστυνομία η σχετική εισαγγελική διάταξη. δυστυχώς κατά την έκδοση της διατάξεως μετά από λίγες ήμερες όλα τα ζώα είχαν εξαφανιστεί, και από τότε αγνοείται η τύχη τους.

Για όλα τα παραπάνω όμως σήμερα έχουμε απόδοση δικαιοσύνης με την επιβολή ποινής φυλάκισης και προστίμου για την παθητική κακοποίηση των ζωών στον κυνηγό ιδιοκτήτη τους”

"Καμπάνα" σε κυνηγό για κακοποίηση ζώων