Επικαιρότητα Κρήτη

“Καθαρό” από κρούσματα το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου

Κορονοϊός: Σε αυτές τις περιοχές ανιχνεύτηκαν τα 1490 νέα κρούσματα

Αρνητικά όλα τα τεστ, όπως αποκάλυψε στο Livetalks η Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Δαμανάκη

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν το προσωπικό και οι περιθαλπόμενοι στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου.

Δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ προχώρησαν σε πλήρη μοριακό έλεγχο και για την ώρα σήμανε μερική λήξη συναγερμού: Όπως είπε στο Livetalks η Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Δαμανάκη, “με αυστηρότητα συνεχίζεται η εφαρμογή των πρωτοκόλλων εκείνων που μας βοηθούν στη δημιουργία στεγανών για τον περιορισμό της διασποράς του ιού”.

Το “ευκταίο” είναι να μην υπάρχουν καθόλου κρούσματα, μελλοντικά.

Πάντως, οι 80 ωφελούμενοι και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου ίσως υποβληθούν ξανά σε τεστ, καθώς υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Οι παρεμβάσεις είναι προληπτικού χαρακτήρα, συνεπώς. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν από ασυμπτωματικούς και προσυμπτωματικούς φορείς, “που είναι δύσκολο να ανιχνευθεί η παρουσία του ιού για να παρέμβουμε δραστικά” παρατήρησε η κ. Δαμανάκη.

Ακούστε το ηχητικό: