Κρήτη

“Κλείδωσε” η κάθοδος του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη για τις συνεχείς ροές στην Κρήτη- Δείτε πότε έρχεται

Το πρόγραμμα για την επίσκεψη του υπουργού έχει διαμορφωθεί από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και δεν φαίνεται να διαφοροποιείται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την συζήτηση για την πρόταση μομφής στη Βουλή.
“Κλείδωσε” η κάθοδος Καιρίδη στην Κρήτη με φόντο τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές στο Νότο και κυρίως στην Γαύδο από τις αρχές του έτους. Η επίσκεψη το υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου, εκτός απρόοπτου, θα έχει διήμερη διάρκεια και με εκκίνηση από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο υπουργός θα βρεθεί το πρωί της Παρασκευής στο Ηράκλειο όπου και θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Θα ακολουθήσει σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων με επίκεντρο το μεταναστευτικό αλλά και άλλα ζητήματα όπως οι εργάτες γης από τρίτες χώρες.

Αμέσως μετά ο υπουργός θα βρεθεί στα Χανιά για μια σειρά αντίστοιχων επαφών με φορείς της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο. Το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφτεί το νησί της Γαύδου για να συναντήσει την δήμαρχο και να δει με τα μάτια του τον μοναδικό χώρο που μέχρι σήμερα έχει κατά ανάγκη φιλοξενήσει κατά διαστήματα κάποιους από τους δεκάδες μετανάστες που καταφθάνουν στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr μαζί με τον κ. Καιρίδη θα είναι ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το πρόγραμμα για την επίσκεψη του υπουργού έχει διαμορφωθεί από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και δεν φαίνεται να διαφοροποιείται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την συζήτηση για την πρόταση μομφής στη Βουλή.

ΠΗΓΗ neakriti.gr