Κρήτη Πυρκαγές

“Μάχη” σε ταυτόχρονα μέτωπα για την Πυροσβεστική

«Τον Νίκο Μουτσινά δεν τον έχω δει ποτέ γυμνό μόνο με το μαγιό του, ευτυχώς, γιατί νομίζω ότι θα του ορμούσα» (video)

Έτρεχε να σβήσει τις φωτιές η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πολλαπλός συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιές που ξέσπασαν, την ίδια περίπου χρονική στιγμή, σε Ηράκλειο, Καλούς Λιμένες και Άγιο Νικόλαο.

Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, η υπηρεσία κινητοποιήθηκε στις 20.40, για φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, σε δύσβατη περιοχή στα όρια των νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος περίπου του βενζινάδικου που βρίσκεται στην Εθνική οδό. Στο σημείο επιχείρησαν επτά οχήματα με 16 υπαλλήλους και πεζοπόρο τμήμα πέντε ατόμων από το Π.Κ.Γαράζου.

Την ίδια ώρα, περιστατικό πυρκαγιάς είχαμε και στους Καλούς Λιμένες στην περιοχή των θερμοκηπίων. Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησαν τέσσερα οχήματα και οκτώ πυροσβέστες.

Τέλος η πυροσβεστική υπηρεσία κινητοποιήθηκε για πυρκαγιές στον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κουδουμαλος. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε σε γεωργική έκταση δύο στρεμμάτων στις 21.12 και κατασβέστηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα με τη συνδρομή τριών πυροσβεστικών οχημάτων με έξι υπαλλήλους. Η δεύτερη, στην ίδια περιοχή, ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ενός στρέμματος, περίπου στις 21.30. Έσπευσαν τρία οχήματα με έξι υπαλλήλους, ενώ από τις φλόγες προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε θερμοκήπιο και το δίκτυο της ΔΕΗ.

Για τα περιστατικά, η υπηρεσία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν τα περιστατικά