Κρήτη

“Μπουρλότο” στα διαμερίσματα των ενοικιαστών του – 43χρονος έβαλε φωτιά!

Τι κρύβει η φωτιά τη νύχτα στην Εφορία Ηρακλείου - Καταστράφηκε γραφείο της ΔΟΥ

Ο 43χρονος φέρεται να διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία ενώ έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες απεξάρτησης στο εξωτερικό

Η περίπτωση 43χρονου Ηρακλειώτη που βρέθηκε πάλι χθες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου απεικονίζει σε μεγάλο βαθμό την τραγική έλλειψη δομών για τη διαχείριση ατόμων που δοκιμάζονται ταυτόχρονα από τις εξαρτήσεις και τις ψυχιατρικές διαταραχές στην πόλη μας.

Χρόνιος χρήστης, με ψυχιατρικό υπόβαθρο, με απόπειρες αυτοκτονίας και καταστροφικός.

Αδυνατεί να κόψει τη μορφίνη, αδυνατεί να ελέγξει τον εαυτό του και τα ξεσπάσματα του είναι βίαια και ανεξέλεγκτα

Στις ψυχιατρικές κλινικές που «στενάζουν», δυστυχώς οι τοξικομανείς δεν είναι προτεραιότητα (αν και σε πολλές περιπτώσεις συνυπάρχει ψυχική νοσηρότητα) και στα προγράμματα απεξάρτησης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ίδιου του χρήστη.

Ο 43χρονος που φέρεται να διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες απεξάρτησης στο εξωτερικό, μισθώνει μεταξύ άλλων τρία διαμερίσματα σε δρόμο της Θερίσου.

Οι ενοικιαστές του όμως ζουν σκηνές «Ψυχώ» αφού ο άνθρωπος δεν είναι στα καλά του και έχει αψυχολόγητα και βίαια ξεσπάσματα. Όπως περιγράφεται, στο ένα από τα τρία ενοικιαζόμενα διαμερίσματα παραβίασε την πόρτα του μπαλκονιού και έβαλε φωτιά.

Στο δεύτερο, στο οποίο διέμενε μία φοιτήτρια, έσπασε την πόρτα και έσπασε όλα τα πράγματα. Τελικά, οι ενοικιαστές αναγκάστηκαν να φύγουν κακήν-κακώς.

Τότε ο 43χρονος επικεντρώθηκε στην ένοικο του τρίτου διαμερίσματος, με την οποία μέχρι πρότινος διατηρούσε καλές σχέσεις.

Άρχισε να την ενοχλεί και να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει ή ότι θα τη βασανίσει και θα μαρτυρήσει την ώρα και τη στιγμή που διέμενε εκεί.

Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε, μάζεψε μερικά πράγματα και πήγε προσωρινά να μείνει σε στενό συγγενικό της πρόσωπο σε άλλη περιοχή της Κρήτης.

Η όλη κατάσταση ανησύχησε την κόρη της που διαμένει στην Αθήνα, η οποία αποφάσισε να έρθει στο Ηράκλειο, να αδειάσει το διαμέρισμα και να πάρει μαζί της τη μητέρα της.

Η κοπέλα μετέβη στο διαμέρισμα συνοδεία αστυνομικών καθώς δεν ένιωθε ασφαλής να πάει μόνη της.

Σε πρώτη φάση πήρε μερικά πράγματα, όμως λίγες ώρες αργότερα πληροφορήθηκε ότι ο 43χρονος είχε εισβάλει στο διαμέρισμα, είχε βάλει φωτιά, είχε σπάσει έπιπλα και συσκευές και είχε πετάξει όλες τις γλάστρες από το μπαλκόνι με κίνδυνο για τους περαστικούς.

Στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, η κόρη της ενοίκου του διαμερίσματος χαρακτηρίζει τον 43χρονο επικίνδυνο και τρομακτικό.

Φέρεται μάλιστα να αναφέρει ότι επικοινώνησε η ίδια με τους ψυχιάτρους που είχαν εξετάσει στο παρελθόν τον κατηγορούμενο.

«Υποστηρίζουν ότι είναι τοξικομανής και δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι η Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ είναι γεμάτη και δεν είναι προτεραιότητα οι τοξικομανείς» καταθέτει.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τις 30 Μαρτίου.

Ο 43χρονος με εισαγγελική παραγγελία θα μεταφερόταν στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ προς εξέταση.

Ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο ότι την τελευταία φορά οι ψυχίατροι τού συνέστησαν να κόψει τη μορφίνη, όμως, όπως είπε, αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Είπε ακόμα ότι έχει κάνει απόπειρες αυτοκτονίας

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη για το cretalive.gr