Κρήτη

“Τα παίζω όλα για όλα, βάλτε τα λεφτά στο κουτί των παπουτσιών”

Λαϊκός ξεσηκωμός στην Λέσβο: Πορεία την Κυριακή κατά της δημιουργίας μουσουλμανικής «πόλης»

Τι γράφει στο ιδιόχειρο σημείωμα του ο συντάκτης που έκανε άνω-κάτω το προσωπικό του τραπεζικού καταστήματος

«Δεν κάνω πλάκα ούτε μπλοφάρω» φέρεται να γράφει στο ιδιόχειρο σημείωμα του (κόλλα τετραδίου με μικρές μουτζούρες) ο συντάκτης που έκανε άνω-κάτω το προσωπικό του τραπεζικού καταστήματος στο Ηράκλειο και φυσικά κινητοποίησε ισχυρότατες δυνάμεις της Αστυνομίας για να αποκλείσουν τους χώρους και να ερευνήσουν την υπόθεση.

Το βέβαιο είναι ότι το άτομο που «εμπνεύστηκε» όλο αυτό το σκηνικό κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη προσοχή των Αρχών και κυρίως της Ασφάλειας για τον …εντοπισμό του.

Ο συντάκτης ζητά να παραδοθούν οι 20.000 ευρώ στους κάδους απορριμμάτων κοντά σε σχολείο της περιοχής, πίσω από γνωστή αλυσίδα πώλησης κρεάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.

Ζητά τα χρήματα να τοποθετηθούν σε μία κούτα παπουτσιών που ήδη βρίσκεται κάτω από τον κάδο απορριμμάτων και προειδοποιεί ότι θα πατήσει το κουμπί και θα σκάσει ο εκρηκτικός μηχανισμός αν ενημερωθεί η Αστυνομία. Προειδοποιεί επίσης ότι αν τον πιάσει η Αστυνομία, τότε κάποιος άλλος, συνεργός, θα πατήσει το κουμπί της βόμβας.

«Αφήνετε τα λεφτά, φεύγετε» είναι το τελεσίγραφο που είναι γραμμένο στα κεφαλαία και ανορθόγραφο σε κάποια σημεία. Ο συντάκτης υπογραμμίζει ότι «τα παίζει όλα για όλα», «αλλιώς τέλος!».

Aστυνομικοί κύκλοι εκφράζουν βεβαιότητα ότι θα καταφέρουν να τον εντοπίσουν και γρήγορα μάλιστα. Ήδη έχουν κάποια στοιχεία στα χέρια τους. Θεωρούν ότι δεν είναι επικίνδυνος αλλά άτομο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ψυχολογικά ασταθές.