Κρήτη

Ρέθυμνο: Άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από τον εργοδότη του επειδή απουσίασε από τη δουλειά λόγω… εθνικής εορτής!

Ξυλοδαρμό εργαζόμενου μετανάστη από τον εργοδότη του καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου
Σοκ και οργή προκαλεί η καταγγελία για επίθεση, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, κατά ενός εργαζόμενου μετανάστη από το Πακιστάν, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη του επειδή απουσίαζε από την εργασία του λόγω εθνικής εορτής της πατρίδας του.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, όταν ο εργαζόμενος γιόρτασε την ημέρα με τους ομοεθνείς του, γεγονός που οδήγησε τον εργοδότη του σε ακραίες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργοδότης, εξοργισμένος από την απουσία του υπαλλήλου του, επιτέθηκε βίαια και τον χτύπησε άγρια στο πρόσωπο, προκαλώντας του μώλωπες και τραυματισμούς. Το περιστατικό έχει καταδικαστεί ευρέως από την τοπική κοινωνία, με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου να εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την αλληλεγγύη του προς τον εργαζόμενο.

Σε ανακοίνωση του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο υπογραμμίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία και είναι απολύτως κατακριτέες.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τον ξυλοδαρμό ενός συναδέλφου εργαζόμενου μετανάστη από το Πακιστάν από τον εργοδότη του. Συγκεκριμένα, επειδή ο συνάδελφος την περασμένη Κυριακή δεν πήγε στην δουλειά λόγω εθνικής εορτής της πατρίδας του την οποία γιόρτασε με τους ομοεθνείς του, ο εργοδότης του τον χτύπησε άγρια στο πρόσωπο προκαλώντας του μώλωπες. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απολύτως κατακριτέες και δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, δηλώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι καμία βίαιη συμπεριφορά κατά εργαζομένων δεν μπορεί να είναι ανεκτή από την κοινωνία του Ρεθύμνου και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από τους εργαζόμενους και όλους τους Ρεθυμνιώτες και μόνο θλίψη και οργή προκαλούν».

ΠΗΓΗ neakriti.gr