Κρήτη

Ρέθυμνο: Εικόνες ντροπής στο διάσημο φοινικόδασος της Πρέβελης στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Εικόνες ντροπής στο διάσημο φοινικόδασος της Πρέβελης στο Ρέθυμνο

Το φοινικόδασος της Πρέβελης στο Ρέθυμνο υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Κρήτη. Κάποιοι όμως δεν φροντίζουν αυτή την ξεχωριστή ομορφιά στην περιοχή…

Απογοητευτική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε αρκετά σημεία του φοινικόδασους της Πρέβελης, στο Ρέθυμνο, όπως την κατέγραψε με την κάμερά του ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος που ταξίδεψε στην όμορφη Κρήτη.

Πεσμένα κλαδιά λες κι έχει προηγηθεί τσουνάμι, γκράφιτι και σαπισμένα πασαλάκια αντικρίζουν καθημερινά οι εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται αυτόν τον επίγειο παράδεισο αμαυρώνοντας την εικόνα του.

Η οικολογική αξία και η μοναδική ομορφιά της περιοχής γιγάντωσαν την φήμη της η οποία πλέον ξεπερνά τα στενά τοπικά και τα ελληνικά όρια. Αποτελεί δε έναν τεράστιας σημασίας για τον τουρισμό της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας, προορισμό.

Γι’ αυτό και οι Αρχές ίσως θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο επιβολής εισιτηρίου, έστω και συμβολικού, ώστε τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για την συντήρηση και προστασία του φυσικού κάλλους της περιοχής. Δείτε τις εικόνες του mykonoslive.tv…

ΠΗΓΗ newsit.gr