Καιρός Κρήτη

Σχεδόν 14 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στην Κρήτη

Σχεδόν 14 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στην Κρήτη

Πόσο ακραίες ήταν τελικά οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα;

Την Κυριακή του Πάσχα, όπως έγραψε ήδη το Cretalive, σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Ειδικότερα, στην Κρήτη, οι θερμοκρασίες χτύπησαν “κόκκινο” ενώ καταγράφηκαν με μεγάλες αποκλίσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι στις 11:30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στις 11:30, η διαφορά μεταξύ μεταξύ του μετεωρολογικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην Κνωσό έφτασε τους 15°C!

Νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δείχνουν οτι στο Ηράκλειο, το Πάσχα, η θερμοκρασία ήταν κατά 13,5 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα Χανιά κατά 12,2!

Ενδεικτικός του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες, είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Κυριακή του Πάσχα σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019 με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo./gr.

thermokrasia

Παρατηρούμε, ότι η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα!