Κρήτη

Σχεδόν 2 ώρες μετά έληξε η “ομηρία” στον “Τηγανίτη”

Σχεδόν 2 ώρες μετά έληξε η "ομηρία" στον "Τηγανίτη"

Οι αστυνομικές δυνάμεις οπισθοχώρησαν καθώς δεν ήθελαν να σημειωθούν επεισόδια.

Τέλος καλό… όλα καλά με την ιδιότυπη “ομηρία” που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον χώρο του “Τηγανίτη”.

Γύρω στις 7.30 το απόγευμα, το επεισόδιο έληξε χωρίς να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Στο σημείο είχαν σπεύσει πολλά άτομα, τα οποία θέλησαν να συμπαρασταθούν σε όσους ήταν μέσα στη συνέλευση.

Κάποια στιγμή, άρχισαν να σχηματίζουν πορεία προς τον χώρο και να φωνάζουν συνθήματα. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να οπισθοχωρήσουν για να μη σημειωθούν έκτροπα. Τότε, άνοιξαν οι πόρτες του “Τηγανίτη” και από μέσα έφυγαν περίπου 70 με 80 άτομα που ήταν κλεισμένα λόγω της ισχυρής παρουσίας της αστυνομίας.

Μάλιστα, όπως γράψαμε νωρίτερα, στο σημείο είχε σπεύσει και ειρηνοδίκης, ωστόσο, δεν ήταν αρμόδια για να δώσει εντολή για την έρευνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αδιέξοδο και η όλη επιχείρηση να “παγώσει¨.

Το χρονικό

Το σκηνικό ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα, όταν βρέθηκαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.


Λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων επί της παραλιακής, άτομα  “εγκλωβίστηκαν” μέσα στον χώρο της συνέλευσης και απηύθυναν διαδικτυακά και τηλεφωνικά κάλεσμα σε πολίτες προς υποστήριξη.

Τηγανίτης

Η συνέλευση έγινε στον χώρο, όπου είναι η έδρα του αθλητικού σωματείου “Τηγανίτης” που είναι ομάδα που υποστηρίζεται από τους αντιεξουσιαστές. Διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν απ’ έξω και ζητούσαν απ’ όποιον βγαίνει να ελέγξουν την ταυτότητά του.

Στο σημείο έσπευσαν και δικηγόροι των “εγκλωβισμένων¨.

 

 

Τηγανίτης

Οι ελεγχόμενοι ρωτούσαν τους αστυνομικούς “Είμαστε ύποπτοι για κάποιο έγκλημα;” και κατήγγειλαν ότι η όλη αστυνομική επιχείρηση είναι παράνομη, τη χαρακτήριζαν, μάλιστα, ευθεία βολή στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως αστυνομικοί προσήγαγαν και ένα μέλος του Δ.Σ. ενώ τα υπόλοιπα μέλη της συνέλευσης παρέμεναν στον χώρο.

Η γυναίκα που προσήχθη αντέδρασε, έβαλε τις φωνές στους αστυνομικούς, τους ρωτούσε τι ακριβώς θέλουν και γιατί βρίσκονται στον χώρο.

Τηγανίτης

Πληροφορίες δόθηκαν από αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι η έρευνα γινόταν με αφορμή τα επεισόδια της Κυριακής καθώς υπήρχαν υπόνοιες πως συμμετείχαν κάποιοι από τον χώρο της συνέλευσης.

 

Τηγανίτης

Αστυνομία.. παντού, λόγω “Ευαγγελισμού”

Σημειώνεται πως η εικόνα του κέντρου τα τελευταία 24ωρα είναι διαφορετική, με εμφανείς αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία που αποτελούν πιθανούς “στόχους” επιθέσεων από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δηλαδή πλέον υπάρχουν αρκετές δυνάμεις στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από την Περιφέρεια, στα δικαστήρια, στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στην Ανδρόγεω, στη Λότζια, στον Ευαγγελισμό, σε βουλευτικα γραφεία κλπ.

Ο λόγος είναι πως το κλίμα είναι τεταμένο, μετά από την επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον “Ευαγγελισμό”.

ΠΗΓΗ cretalive.gr