Κρήτη

Σχολεία: Έφθασαν μάσκες στην Κρήτη για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στα Χανιά παρελήφθησαν συγκεκριμένα 30.000 μάσκες

Με πυρετώδεις ρυθμούς, συνεχίζονται οι προετοιμασίες και από τους Δήμους της χώρας για την διανομή μασκών στα σχολεία πριν χτυπήσει το κουδούνι την ερχόμενη Δευτέρα.

Στα Χανιά, σήμερα έγινε η παραλαβή περίπου 30.000 μασκών, προκειμένου μαζί με το απαραίτητο υλικό να διανεμηθούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων.

Μιλώντας στο neakriti ο κ. Αντώνης Βαρδάκης, Αντιδήμαρχος παιδειας και διαβίου μάθησης  Χανίων ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα  παραλάβαμε από την μεταφορική τις μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς του  νομού Χανίων . Η επιτροπή ταξινομεί τις μάσκες προκειμένου περίπου 30.000 μάσκες με όλο το απαραίτητο τελικό  να φθάσει και να διανεμηθεί εγκαίρως στα σχολεία.

Θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση προς διευθυντές για να πάρουν το υλικό από το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ενώ τα παγούρια θα παραλειφθούν εντός της επομένης εβδομάδας κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχαμε.

Αναφορικά με τις καθαρίστριες έχουν τοποθετηθεί από χθες στους χώρους εργασίας τους και δεν υπάρχει σχολείο που να έχει κάποιο κενό στο θέμα της καθαριότητας.

Οι καθαρίστριες έχουν τοποθετηθεί από χθες στους χώρους εργασίας τους. Δεν υπάρχει σχολείο που να έχει κάποιο κενό. Έχουμε αντιμετωπίσει το θέμα και με τις μόνιμες καθαρίστριές αλλά και με την πρόσληψη 74 καθαριστών και καθαριστριών και έχουμε χρησιμοποιήσει προσωπικό καθαριότητας και από την κοινωφελή και από έκτακτες προσλήψεις λόγω covid”.

Διανομή μασκών και παγουριών  στο Ηράκλειο

Περισσότερες από 57.000 μάσκες και 18.000 παγουρίνο παρέλαβε το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ηρακλείου από την ΚΕΔΕ, προκειμένου να τα διανείμει στα σχολεία του νομού.

Συγκεκριμένα, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δυο Αοράκια που είχε ορισθεί ως σημείο παράδοσης, έφτασαν 35.801 μάσκες για τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου και 57.084 συνολικά καθώς και 13.255 παγουρίνο για τον Δήμο Ηρακλείου και 18.652 συνολικά.

40 εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται στο Νέο Κλειστό για να διανείμουν τα προϊόντα τόσο στους υπόλοιπους Δήμους του νομού όσο και στους διευθυντές των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο η διανομή να έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός  δήλωσε σχετικά: «Εργαζόμαστε ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά και εγκαίρως η διανομή και οι μάσκες να βρίσκονται το πρωί της Δευτέρας σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου».