Κρήτη

Σε 9 μήνες είχαν κάνει 22 κλοπές με λεία πολλών χιλιάδων ευρώ

Σε 9 μήνες είχαν κάνει 22 κλοπές με λεία πολλών χιλιάδων ευρώ

Συνελήφθησαν 4 άτομα – Άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα

Συνολικά 22 περιπτώσεις κλοπών που είχαν διαπραχθεί τους τελευταίους 9 μήνες σε σπίτια και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου εξιχνιάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με τη σύλληψη 4 ατόμων, τριών ανδρών και μίας γυναίκας.

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις κλοπών, με λεία που φτάνει τα 31.000 ευρώ, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της  Ομάδας  Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηράκλειου και οι συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, υπεξαίρεση οχήματος, ρευματοκλοπή αλλά και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σε βάρος των δύο από τους τέσσερις σχηματίστηκε και δικογραφία για τις κλοπές που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2021 έως και τη σύλληψή τους.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Από τη διενεργηθείσα προανάκριση που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι δυο ημεδαποί από τον Απρίλιο του 2021 έως και την 18.01.2022 είχαν προβεί στην από κοινού διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες και οχήματα και στην υπεξαίρεση οχήματος.
Συγκεκριμένα αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, λίρα Αγγλίας, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα συνολικής χρηματικής αξίας πάνω από 31.000 ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από αστυνομικούς ανωτέρω υπηρεσιών στις οικίες των ημεδαπών βρεθήκαν και κατασχεθήκαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο είχαν υπεξαιρέσει από ημεδαπό το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ένα μαχαίρι, επίσης διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή και ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου”.