Κρήτη

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 24 ατόμων νότια της Χρυσής – Μεταφέρονται στην Ιεράπετρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση 24 ατόμων που εντοπίστηκαν νότια της νήσου Χρυσής. Οι διασωθέντες μεταφέρονται με σκάφος του Λιμενικού προς την Ιεράπετρα, προκειμένου να τους παρασχεθεί ασφάλεια και ιατρική φροντίδα εφόσον απαιτηθεί.
Η νέα αυτή επιχείρηση έρχεται λίγες ώρες μετά την άφιξη 49 μεταναστών τα μεσάνυχτα στην παραλία Ψαρή Φοράδα, στον Δήμο Βιάννου, όπως ανέφερε νωρίτερα το Neakriti.gr . Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με έντονο κυματισμό, γεγονός που προκάλεσε σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους και φόβους για πιθανό πνιγμό.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο του Λιμενικού όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας, που ανέλαβαν τη φύλαξη των αφιχθέντων μέχρι το πρωί, εφαρμόζοντας τις διαδικασίες ταυτοποίησης και προσωρινής φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι συλληφθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο κτίριο του παλαιού Ψυγείου, όπου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής τους πριν προωθηθούν σε δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας.

ΠΗΓΗ neakriti.gr