Επικαιρότητα Κρήτη

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ο Ναύσταθμος Κρήτης!

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ο Ναύσταθμος Κρήτης!

Στο Ναύσταθμο Κρήτης, έγινε σήμερα άσκηση αντιμετώπισης Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης, με προσομοίωση μείζονος ατυχήματος, υπό το συντονισμό του Διοικητού Αρχιπλοίαρχου Χαράλαμπου Ζησιμόπουλου.

Σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της επάρκειας σχεδίασης αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης, η εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στο ΝΚ, ο έλεγχος του συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΚ αλλά και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας με φορείς εκτός του Πολεμικού Ναυτικού κατά την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το ΝΚ, το Ναυτικό Σταθμό Κρήτης και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης  του Στρατού Ξηράς από την 5η Ταξιαρχία Πεζικού, της Πολεμικής Αεροπορίας από την 115 ΠΜ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας , της Περιφέρειας Κρήτης, του Πυροσβεστικού Σώματος , της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας , του Δήμου Χανίων και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Χανίων. Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν 270 άτομα.

Το Πολεμικό Ναυτικό μέσω των ασκήσεων αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας του προσωπικού του και των εγκαταστάσεών του, καθώς και για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας του με τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων.

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ο Ναύσταθμος Κρήτης!

 

 

www.1069.gr