Κρήτη

Σεισμός: Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν και ποια όχι τις επόμενες ημέρες

Απονομές συντάξεων: Ο «μεγάλος βραχνάς» του Ασφαλιστικού Συστήματος

Κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο Μινώα – Τι γίνεται με τους υπόλοιπους δήμους της ΠΕ Ηρακλείου

Κλειστά θα παραμείνουν και για τις επόμενες ημέρες,  κυρίως στις πληγείσες περιοχές, αρκετά σχολεία μετά τα ρίχτερ που συντάραξαν αρκετές περιοχές και άφησαν πίσω τους ανυπολόγιστες καταστροφές.Τα σχολεία δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν στις περιπτώσεις που οι καταστροφές είναι μεγάλες, ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλα συγκροτήματα με δεδομένο ότι η καταγραφή των ζημιών αλλά και της στατικότητας των κτιρίων όπου στεγάζονται συνεχίζεται.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας όλες οι σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές μέχρι την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου.

Μέχρι την ίδια ημέρα, αναστέλλουν την λειτουργία τους και το Νηπιαγωγείο Γουβών, το Δημοτικό Επισκοπής και το Γυμνάσιο και Λύκειο Επισκοπής, του Δήμου Χερσονήσου, το ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου, το 1ο Δημοτικό σχολείο Μοιρών, το Δημοτικό σχολείο Βοριζιων και το Δημοτικό σχολείο Καμαρών στο Δήμο Φαιστού, όπως και στο Δήμο Γόρτυνας το Δημοτικό Σχολείο Σοκαρά,  Δημοτικό και Λύκειο Ασημίου,  Δημοτικό σχολείο Αγίου Θωμά, Βαγιονιάς, Δημοτικό και Γυμνάσιο αλλά και Λύκειο Αγίων Δέκα.

Στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων θα είναι κλειστά μέχρι νεοτέρας τα παρακάτω σχολεία. Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Αγίων Παρασκιών, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό καθώς και Γυμνάσιο Τεφελίου, το 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών, Γυμνάσιο και Λύκειο Μελεσών, Νηπιαγωγείο καθώς και δημοτικό Μεταξοχωρίου.

Στο Δήμο Ηρακλείου οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως έχουμε ήδη γράψει στο Cretalive θα παραμείνουν κλειστές και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

Τέλος, στους Δήμους Βιάννου και Μαλεβιζίου όλες οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο.