Επικαιρότητα Κρήτη

Στάχτες στο Κέντρο Ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. – Η Πυροσβεστική έσωσε τις γειτονικές επιχειρήσεις

Στάχτες στο Κέντρο Ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. - Η Πυροσβεστική έσωσε τις γειτονικές επιχειρήσεις

Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στις φλόγες – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο
Απέδωσε καρπούς η ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσπευσε με 15 οχήματα και 60 άνδρες στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, νωρίς το απόγευμα, σε Κέντρο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου.

Φωτιά

Οι εικόνες ωστόσο στους χώρους του Κέντρου Ανακύκλωσης είναι αποκαρδιωτικές… Κυριαρχεί το μαύρο και οι στάχτες… Στον υπαίθριο χώρο συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών υπήρχαν διάφορα αντικείμενα, αρκετά εξ αυτών και εύφλεκτα που κατέστησαν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο έργο της κατάσβεσης, μαζί με τα 15 οχήματα και τους 60 άνδρες, έσπευσαν και υδροφόρες του Δήμου, της Περιφέρειας, της Πολιτικής Αεροπορίας και ιδιώτη, η συνδρομή των οποίων ήταν καίρια.

φωτιά

φωτιά

φωτιά

φωτιά

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες στιγμές της πυρκαγιάς κατέφτασε στο σημείο κλιμάκιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ζητώντας ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία που επιχειρούσε εκείνη την ώρα στο χώρο.

Η Ένωση ζήτησε να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα εργοστάσια σημειώνοντας ότι “υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο βιομηχανικό ατύχημα, πέρα από τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι από την εισπνοή του καπνού και των αναθυμιάσεων. Παράλληλα, η εργοδοσία να αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου και αυτός να γίνει αυστηρά και μόνο από εξειδικευμένο συνεργείο, να μην γίνει σε καμία περίπτωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους”.

Ζητήθηκε, τέλος, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρίας να επανέλθουν στην εργασία τους με ασφάλεια και έως ότου επιστρέψουν στην δουλειά να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν κανονικά για το διάστημα αυτό.

Φωτιά

ΠΗΓΗ cretalive.gr