Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Στην Κρήτη για τη δίκη ο Παρασκάκης – Θα μόνο η μητέρα του στο δικαστήριο

Πάρνηθα: Εντοπίστηκαν τέσσερις πεζοπόροι που είχαν χαθεί στο σπήλαιο Πανός – Έρευνες για τον 5ο!

Μόνο η μητέρα του Γιάννη Παρασκάκη θα βρίσκεται στο πλευρό του, στη δίκη για τη δολοφονία της Susan Eaton που ξεκινάει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Η παπαδιά η οποία μαζί με τον μικρό της γιο, μετά την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο έφυγαν από το Μάλεμε Χανίων και πήγαν να ζήσουν στην Αθήνα, επέστρεψε στο νησί μόνο για να βρίσκεται στο πλευρό του άλλου της γιου που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο ιερέας πατέρας του, πήρε όπως όλα δείχνουν την απόφαση να μην παραστεί στη δίκη και αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα κληθεί ως μάρτυρας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr η απόφαση αυτή ελήφθη μετά και από προτροπή ανθρώπων της εκκλησίας που θεωρούν πως η εικόνα ενός ιερέα στη δικαστική αίθουσα, και μάλιστα σε μια από τις πιο στυγερές δολοφονίες για την οποία κατηγορείται ο γιος του, δεν είναι και ότι καλύτερο.

“Θα βρει άλλον τρόπο να στηρίξει το παιδί του, στη δίκη δεν πρόκειται να πάει. Τους φτάνουν τα προβλήματα που έχουν, δεν θέλουν να προσθέσουν και άλλα. Οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη στον ιερέα και την οικογένειά του όλο αυτό το διάστημα και είναι πολύ λίγοι εκείνοι που στάθηκαν και εξακολουθούν να στέκονται δίπλα του και να βοηθάνε ο καθένας με τον τρόπο του” είπαν καλά πληροφορημένες πηγές στο zarpanews.gr.

O Γιάννης Παρασκάκης μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται στο μεταγωγών στην Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου.

Μυστήριο παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο ίδιος και τι θα ισχυριστεί για τον βιασμό, μετά και τη δημοσίευση των εργαστηριακών εξετάσεων του dna της 60χρονης που έδειχναν ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Πληροφορίες θέλουν τον 28χρονο κατά τη διάρκεια της ψυχιατρικής γνωμάτευσης να έχει αλλάξει τον αρχικό ισχυρισμό του, υποστηρίζοντας πως δεν βίασε τη Susan Eaton. Μένει τώρα να φανεί αν θα συνεχίσει να το υποστηρίζει αυτό, καθώς στην περίπτωση του ούτε ο δικηγόρος του, λένε οι καλά γνωρίζοντες, είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να χαράξει μια υπερασπιστική γραμμή, χωρίς ο κατηγορούμενος να αλλάξει γνώμη και να “τινάξει” τα πάντα στον αέρα.

Με δυο απεσταλμένους η Bild στην Κρήτη για τη δίκη

Το σίγουρο είναι πως η δίκη, στην οποία θα παραστεί η αδελφή της Susan Eaton, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης. Ήδη βρίσκεται στα Χανιά η ανταποκρίτρια της Bild στην Ελλάδα Λιάνα Σπυροπούλου, η οποία μιλώντας στο zarpanews.gr τόνισε πως η Γερμανική εφημερίδα θα καλύψει τη δίκη με δύο απεσταλμένους και έναν οπερατέρ, την ίδια και Γερμανό συνάδελφο της από τη Δρέσδη.

“Το ενδιαφέρον της Bild για τη δίκη είναι μεγάλο. Ήδη βρίσκομαι στα Χανιά για ρεπορτάζ. Η Susan Eaton ήταν πολύ γνωστή για το επιστημονικό της έργο τόσο στη Δρέσδη όπου ήταν καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο, οπότε υπάρχει Γερμανική εμπλοκή, όσο και διεθνώς. Επίσης βρισκόμαστε εδώ καθώς πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ειδεχθές έγκλημα για τα Ελληνικά δεδομένα.”

Τα μάτια όλων λοιπόν είναι στραμμένα στη δίκη που ξεκινάει την Τρίτη στο Ρέθυμνο για το έγκλημα αυτό που προκάλεσε αίσθηση για την αγριότητα του όχι μόνο την Κρήτη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ