Επικαιρότητα Κρήτη

Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου – Αυτοψίες και στα μεγάλα οδικά έργα του νησιού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αύριο το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ στην Κρήτη θα βρεθεί και ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας για αυτοψίες στον ΒΟΑΚ και σε κρίσιμα έργα οδικών υποδομών που αναβαθμίζουν τον συγκοινωνιακό χάρτη του νησιού

Στην Κρήτη θα βρίσκεται αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, αναμένεται να επισκεφθεί μετά τις 10 το πρωί το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, όπου και θα προχωρήσει και η υπογραφή συμφωνίας που αφορά τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας.

Η επίσκεψη θα είναι σύντομη, καθώς αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ζάγκρεμπ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς στις 15:45, ώρα Ελλάδας, ενώ ακολούθως, θα λάβει μέρος στις εργασίες της διήμερης συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Κροατίας.

Την ίδια ώρα, στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί αύριο, Παρασκευή, και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, όπως έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ώρα Αιχμής» με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Την επίσκεψη αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα του υπουργού θα περιλαμβάνει σταθμούς στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο κ. Δήμας θα πραγματοποιήσει αυτοψία στα εργοτάξια του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, σε ένα έργο κομβικής σημασίας για την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη του νησιού.

Παράλληλα, στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα έργα του νότιου οδικού δικτύου, καθώς και οι υποδομές σύνδεσης του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου με τον βασικό οδικό κορμό, που θεωρούνται κρίσιμες για τη μελλοντική λειτουργία του αεροδρομίου και τη συνολική αναβάθμιση των μεταφορών στην Κρήτη.

Η παρουσία του υπουργού στο νησί εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής παρακολούθησης των μεγάλων έργων υποδομής, τα οποία αναμένεται να μεταμορφώσουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της Κρήτης τα επόμενα χρόνια.