Επικαιρότητα Κρήτη Ορθοδοξία Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχονται σήμερα στα Χανιά τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Ι.Δασκαλογιάννης γύρω στις 11 το πρωί, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί στα θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρακάρι Κισάμου που θα γίνουν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου καθώς και στα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εκδηλώσεις  θα παραστεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος αναμένεται να φτάσει στα Χανιά στις 4 το απόγευμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως το ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου:

«Το εσπέρας της Τρίτης 2 Οκτωβρίου και ώρα 5.00μ.μ. θα τελεστούν τα θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, εις την γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου. Πρόκειται για τον πρώτο Ι. Ναό εις την Μεγαλόνησο, αφιερωμένο εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00μ.μ. θα τελεστούν τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως. Πρόκειται περί νέας δομής του Αννουσάκειου, ευγενής χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης» που θα συμβάλλει έμπρακτα εις την ανακούφιση ασθενών οι οποίοι ευρίσκονται σε λίαν εμπερίστατη κατάσταση.

Το πρωί της Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά Πατριαρχικής χοροστασίας, εις την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι. Της Πατριαρχικής χοροστασίας θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του νέου Κειμηλιαρχείου της Μονής, σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονής.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5.30μ.μ. εις το μεγάλο αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωσις δια τα 50 έτη λειτουργίας και διαλογικής πορείας του Ιδρύματος.

Των ως άνω εκκλησιαστικών και ιστορικών αυτών γεγονότων θα προστεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συμμετεχόντων και: του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου ως και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Ο εξοχ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπιος Παυλόπουλος έχει αποδεχθεί σχετική πρόσκληση.

Καλείται ο ευσεβής, φιλόθεος και φιλάγιος λαός του Θεού όπως καταστεί κοινωνός και μέτοχος της μεγάλης αυτής χαράς της Εκκλησίας και μετέχει των πνευματικών αυτών γεγονότων του διημέρου.»