Κρήτη

Στο Αρκαλοχώρι, ο Χρήστος Στυλιανίδης – Τί γίνεται με τους οικίσκους;

Στο Αρκαλοχώρι, ο Χρήστος Στυλιανίδης - Τί γίνεται με τους οικίσκους;

Εντός 10 ημερών, εκτιμά ο υπουργός, ότι θα ξεκαθαρίσει το “τοπίο” γύρω από τα επόμενα βήματα

Με ελικόπτερο έφτασε στην Κρήτη λίγο μετά τις 11.30 το πρωί και μετέβη στο Αρκαλοχώρι, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον Λευτέρη Αυγενάκη μετέβη στο Επιχειρησιακό Κέντρο που έχει στηθεί στην περιοχή, όπου και συναντά αυτή την ώρα τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και το δήμαρχο Μινώα, Μ.Φραγκάκη, μαζί με φορείς της περιοχής.

Στον κ.Στυλιανίδη γίνεται ενημέρωση για τα θέματα της διαμονής, της σίτισης και της μετεγκατάστασης των πληγέντων και συζητούν τα επόμενα βήματα. Όπως είπε ο υπουργός, “σε 10 ημέρες θα ξεκαθαρίσουν πλήρως τα πράγματα για το πως θα γίνουν τα επόμενα βήματα”, ενώ για τους οικίσκους που αναμένονται στο Αρκαλοχώρι και γίνεται μάλιστα και προετοιμασία του χώρου όπου θα εγκατασταθούν, ο κ.Στυλιανίδης ανέφερε ότι “υπάρχει θέμα παγκοσμίως” και πως γίνεται “μια μεγάλη προσπάθεια, να βρούμε ό,τι χρειάζεται”.

Εν τω μεταξύ, την ώρα της άφιξής του, άλλη μια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή. Ο σεισμός, εντάσεως 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.37 με επίκεντρο τα 5 χλμ ΝΝΔ του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

σεισμός

Ο υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τις τις σεισμόπληκτες περιοχές προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι τώρα αλλά  και τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών της πολιτείας και των αρμοδίων φορέων. Κύριο μέλημα είναι η αποχώρηση των πληγέντων από τις σκηνές και η παραμονή τους σε ασφαλέστερο χώρο πριν την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

στυλιανίδης

στυλιανίδης