Κρήτη

Στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Χθες ο υφυπουργός επισκέφθηκε τις υπό κατασκευή νέες φυλακές της Νεάπολης στις Κουρούνες( Γενικό Κατάστημα Κράτησης «Κρήτη ΙΙ»), συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα – Αμφότεροι ενημερώθηκαν για τους ρυθμούς των εργασιών, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εξέλιξη της κατασκευής του έργου

Στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (3/4) ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Αντεγκληματική και Σωφρονιστική Πολιτική Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

Χθες ο υφυπουργός επισκέφθηκε τις υπό κατασκευή νέες φυλακές της Νεάπολης στις Κουρούνες( Γενικό Κατάστημα Κράτησης «Κρήτη ΙΙ»), συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα. Αμφότεροι ενημερώθηκαν για τους ρυθμούς των εργασιών, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εξέλιξη της κατασκευής του έργου.

«Σκοπός μας είναι το νέο σωφρονιστικό κατάστημα στη Νεάπολη Λασιθίου, που για πολλά χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί, να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό» επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Νικολακόπουλος με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, επισημαίνοντας ότι αυτό ζήτησε και από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας στη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

«Τους επισημάναμε ότι θέλουμε να τηρηθούν οι συμβατικοί χρόνοι, θέλουμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να έχουμε να σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα το οποίο θα αντικαταστήσει τα δύο σωφρονιστικά καταστήματα που βρίσκονται στο Ηράκλειο και στην Νεάπολη, που είναι δύο μικρά και παλιά ταυτόχρονα σωφρονιστικά καταστήματα» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

«Έχουμε μια πολιτική για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό ανθρωποκεντρικό σωφρονιστικό σύστημα» είπε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, προσθέτοντας ότι, τόσο με την Περιφέρεια, όσο και με τον δήμο «πρέπει να δούμε, ούτως ώστε να διαμορφωθούν οι απαραίτητες υποδομές για να λειτουργήσει απρόσκοπτα το νέο σωφρονιστικό κατάστημα», αναφερόμενος τόσο στις οδικές, όσο και σε άλλες υποδομές που πρέπει να υλοποιηθούν.

Στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
ΠΗΓΗ neakriti.gr