Επικαιρότητα Κρήτη

Στο «κόκκινο» η ΕΛΑΣ και στο Ηράκλειο για το Πολυτεχνείο

Στο εδώλιο η 45χρονη για το έγκλημα στον Τσούτσουρα

Στο Αστυνομικό Μέγαρο χθες έγιναν συσκέψεις σχετικά με το πώς θα κινηθούν οι δυνάμεις, χωρίστηκαν οι τομείς και επιμερίστηκαν οι αρμοδιότητες και οι ζώνες επέμβασης

Και στο Ηράκλειο ο σχεδιασμός των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου  στηρίζεται σε πολυάριθμους αστυνομικούς, από ειδικές και μη υπηρεσίες, που θα επιστρατευτούν από πολύ νωρίς το απόγευμα. Όπως διαμηνύεται, τα μέτρα θα είναι ακόμα αυστηρότερα από προηγούμενα χρόνια καθώς παρά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για καθολική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων με τη συμμετοχή άνω των τεσσάρων ατόμων, υπάρχουν σφοδρότατες αντιδράσεις και πολλοί είναι εκείνοι-και σε τοπικό επίπεδο-που έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να κάνουν πορεία. Μετά μάλιστα και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων, η οποία ζητούσε να ανακληθεί η επίμαχη απόφαση ως αντισυνταγματική, οι αντιδράσεις αυτές διευρύνθηκαν ακόμα και από άτομα που στην αρχή ήταν απλώς διστακτικά και εξέφραζαν τον προβληματισμό τους.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο χθες έγιναν συσκέψεις σχετικά με το πώς θα κινηθούν οι δυνάμεις, χωρίστηκαν οι τομείς και επιμερίστηκαν οι αρμοδιότητες και οι ζώνες επέμβασης. Διμοιρίες, αστυνομικοί της Ασφάλειας και των Τμημάτων, ΤΑΕ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, όλοι θα βρίσκονται επί ποδός. Αυτό που τονίστηκε στη διάρκεια των συσκέψεων και των επιμέρους συναντήσεων που ακολούθησαν ήταν ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και αδιαπραγμάτευτα παρά τις αντιδράσεις.

Οι επικεφαλής δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να γίνουν επεισόδια, όμως ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει πορεία με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε πρόστιμα και …κυνηγητό.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνταν και πριν την απόφαση του Αρχηγού και ήταν κάτι που είχαν σπεύσει να διαμηνύσουν για την ημέρα του Πολυτεχνείου από την 28η Οκτωβρίου οπότε και δεν επέτρεψαν να γίνει παρέλαση παρά το διαδικτυακό κάλεσμα.

Μάλιστα είχε επιχειρηθεί από τους διοργανωτές να γίνουν ομιλίες στην πλατεία Ελευθερίας, οι οποίες διακόπηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, ακολούθησαν προσαγωγές και πρόστιμα, με τους διαμαρτυρόμενους να εξαπολύουν πυρά κατά της ΕΛΑΣ.

 

ΠΗΓΗ

φωτογραφία: imageonline