Κρήτη

Στο Μαρακές Ελληνική αποστολή γεωλόγων ανάμεσά τους και ο Χαράλαμπος Φασουλάς

Στο Μαρακές Ελληνική αποστολή γεωλόγων ανάμεσά τους και ο Χαράλαμπος Φασουλάς
Η Ελληνική αποστολή γεωλόγων βρίσκεται στην περιοχή καθώς συμμετέχουν στο 10ο συνέδριο της UNESCO για τα Γεωπάρκα

Τραγωδία στο Μαρόκο με τουλάχιστον 296 νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε την πρωτεύουσα Μαρακές και όλη την ευρύτερη περιοχή το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

 

Ασφαλείς και καλά στην υγεία τους αναφέρουν ότι είναι τα μέλη της Ελληνικής  αποστολής που συμμετέχουν στο 10ο συνέδριο της UNESCO για τα Γεωπάρκα, Όπως διαβεβαιώνει με ανάρτηση του στη διάρκεια της νύχτας ο επικεφαλής της κρητικής Αποστολής, γεωλόγος του Μουσείου Φυσική Ιστορίας ,Χαράλαμπος Φασουλάς, ενώ ακολούθησαν αρκετές αναρτήσεις για την ασφάλεια και των υπολοίπων ξένων αποστολών που συμμετέχουν στο συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σώος και αβλαβής είναι και ο καθηγητής του τμήματος βιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλης Προμπόνας.

«Πολύ κούνημα, ήμουν και στον 6ο όροφο στο ξενοδοχείο, ευτυχώς στάθηκε όρθιο….» όπως αναφέρει.

mixalis promponas