Επικαιρότητα Κρήτη

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου θετικό κρούσμα κορωνοϊού

Κεφαλονιά: Φωτιά στην περιοχή Καρδακάτα - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται σε λίγη ώρα από την Ιεράπετρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για μια 38χρονη Αλβανικής υπηκοότητας η οποία ταξίδεψε την περασμένη Παρασκευή από την Αλβανία προς την Αθήνα, εξετάστηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την επόμενη ημέρα, αφότου είχε φτάσει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και την παρέλαβε ο σύζυγος της με το αυτοκίνητο και την είχε μεταφέρει στο σπίτι τους στην Ιεράπετρα, ενημερώθηκε ότι είναι θετική στο κορωνοϊό και της είπαν να μείνει στο σπίτι της.

Σήμερα το πρωί η 38χρονη επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και τον  ΕΟΔΥ  και της συνέστησαν, εφόσον διαπιστωθούν σοβαρά συμπτώματα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το σπίτι της στη μονάδα κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, πράγμα το οποίο αναμένεται να γίνει από στιγμή σε στιγμή.

Σε καραντίνα τίθενται, επίσης, και τα 6 μέλη της οικογένειάς της με τα οποία ήρθε σε επαφή, έως ότου διαπιστωθεί αν έχουν  νοσήσει κι εκείνα.