Κρήτη

Στο “βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Δήμος Φαιστού

Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Δήμος Φαιστού

Στο “βαθύ κόκκινο” παραμένουν και οι Δήμοι Ανώγειων και Χανίων

Στο “βαθύ κόκκινο” επίπεδο εξαιρετικού αυξημένου κινδύνου του χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου 17/4 ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Δήμος Φαιστού όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ρεθύμνου έχουν αυξηθεί σε 137 όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι παρουσιάζουν, σημαντική αύξηση της ταξεως του 20%.

Την ίδια ώρα όπως είπε,  στο Δήμο Φαιστού τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τα 73 ενώ στις 5 Απριλίου ήταν μόλις 30, σημειώνοντας ότι ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε 10 ημέρες.

Στο “βαθύ κόκκινο” παραμένουν και οι άλλες δύο περιοχές της Κρήτης με βεβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, οι Δήμοι Ανώγεια και Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην Κρήτη 132 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 70 καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου9 στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, 23 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εντοπίστηκαν 30 νέα κρούσματα.