Κρήτη

Στο σκαμνί σήμερα η 39χρονη για την επίθεση με το βιτριόλι – Δε θα παραστεί το θύμα

Στο σκαμνί σήμερα η 39χρονη για την επίθεση με το βιτριόλι - Δε θα παραστεί το θύμα

Εκτός από την 39χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, και η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη από τον προπερασμένο Οκτώβριο, στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη δύο άτομα που θα δικαστούν για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας
Έφτασε η ώρα της δίκης για την υπόθεση με αρνητική “πρωταγωνίστρια” μια 39χρονη Κρητικιά, η οποία τον Οκτώβριο του 2022 επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει βαρύτατα εγκαύματα. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί σήμερα Τρίτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την 39χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, και η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη από τον προπερασμένο Οκτώβριο, στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη δύο άτομα που θα δικαστούν για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για μία φίλη της βασικής κατηγορούμενης κι έναν οδηγό ταξί.
Η κοπέλα φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον παθόντα το διάστημα που προηγήθηκε του επίμαχου συμβάντος, ενώ ο οδηγός ταξί φέρεται ως το άτομο που παρέλαβε την εν διαστάσει σύζυγο του 37χρονου θύματος, λίγο μετά το περιστατικό, και τη μετέφερε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, σε παραθαλάσσια τουριστική περιοχή, στις νότιες ακτές της Κρήτης.
Στο μεταξύ, όπως έγραψε πριν από μερικά 24ωρα η “Νέα Κρήτη”, ο παθών δεν επιθυμεί να παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 37χρονος δεν προτίθεται να δώσει το “παρών” στη δίκη, ούτε για να καταθέσει ως μάρτυρας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώτο κατά σειρά μάρτυρα στη σχετική λίστα. Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι στη δίκη, αφού η Έδρα μπορεί να διατάξει ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή του 37χρονου, προκειμένου να καταθέσει.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγα 24ωρα, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας (που είναι μαζί με την Αλεξάνδρα Σπανάκη οι συνήγοροι του παθόντος) γνωστοποίησε ότι ο 37χρονος τούς ενημέρωσε ότι «είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για την τύχη των δύο κατηγορούμενων γυναικών».

ΠΗΓΗ neakriti.gr