Κρήτη

Στο σκαμνί σήμερα η 63χρονη Γερμανίδα για την κεταμίνη σε κατοικίδια!

Η Γερμανίδα, η οποία είχε κατηγορηθεί ότι λειτουργούσε στο σπίτι της ιατρείο-κλινική, αλλά και καταφύγιο για ζώα συντροφιάς, χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες. δικάζεται σε δεύτερο βαθμό
Μνήμες από την υπόθεση με “πρωταγωνίστρια” μια 63χρονη γυναίκα, η οποία έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για αδικήματα που σχετίζονται με “ζώα συντροφιάς”, αναμένεται να “ξυπνήσουν” σήμερα Τετάρτη στα δικαστήρια.
Η 63χρονη, γερμανικής εθνικότητας, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2021 σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών. Σημειώνεται ότι η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε ανασταλεί για τρία έτη, ενώ στην 63χρονη είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Η 63χρονη γυναίκα, μόνιμη κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, είχε παραπεμφθεί να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για μια σειρά από “βαριές” πράξεις, καθώς, μεταξύ άλλων, είχε κατηγορηθεί ότι λειτουργούσε στο σπίτι της ιατρείο-κλινική, αλλά και καταφύγιο για ζώα συντροφιάς, χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες.

Επίσης, η 63χρονη είχε κατηγορηθεί για τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά και τη διάθεση ζώων προς πώληση, μέσω internet. Εντούτοις, για τις συγκεκριμένες κατηγορίες είχε αθωωθεί.
Η δίκη, που έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, σχετίζεται με τις δύο πράξεις για τις οποίες είχε κηρυχθεί πρωτόδικα ένοχη η 63χρονη: Συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, από μη τοξικομανή (υπό τη μορφή της εισαγωγής, κατοχής και διάθεσης) και για μη τήρηση κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς από ιδιοκτήτη. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε η γυναίκα φέρονται να έλαβαν χώρα τους πρώτους μήνες του 2017.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, η 63χρονη φέρεται να διέθετε ναρκωτικές ουσίες (όπως υδροχλωρική κεταμίνη) – που αποτελούν γενικά αναισθητικά για σκύλους και γάτες – σε τρίτα άτομα για να προβαίνουν σε κτηνιατρικές θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα συντροφιάς.

Επίσης, σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η γυναίκα φέρεται να είχε στην ιδιοκτησία της συνολικά 32 σκυλιά, τα οποία διαβιούσαν σε ακατάλληλο για την ασφαλή τους διαβίωση χώρο, αλλά και να μη μεριμνούσε για την κτηνιατρική τους εξέταση και τον εμβολιασμό τους. Για τις δύο εν λόγω πράξεις είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών, ενώ η ποινή της είχε ανασταλεί επί τριετία.

ΠΗΓΗ neakriti.gr