Κρήτη

Στον Άγιο Νικόλαο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου

Από τις 5 έως και τις 7 Ιουνίου 2024, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης

Στο Λασίθι για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου, βρίσκεται η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μενδώνη στο Λασίθι

Νωρίτερα σήμερα επισκέφτηκε την Περιφέρεια Κρήτης, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Η υπουργός θα παραμείνει στην Κρήτη έως και την Παρασκευή, 7 Ιουνίου. Η κ. Μενδώνη ήρθε να αντιμετωπίσει τέσσερα σοβαρά προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης της στην Ανατολική Κρήτη, η οποία ξεκίνησε το πρωί με σύσκεψη εργασίας και αντικείμενο τα έργα του ΕΣΠΑ στην Κρήτη, την πορεία και την εξέλιξη τους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει κατά την τελευταία επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού τον περασμένο Μάρτιο.

Υποδεχόμενος την Υπουργό Πολιτισμού ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε την «διαχρονική και εξαίρετη συνεργασία» με κοινό στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα, για την υλοποίηση παλιών και νέων έργων του ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε πως πρόκειται για έργα σε όλη την Κρήτη με εξαιρετικά μεγάλο προϋπολογισμό. «Αυτό που προσπαθούμε να έχουμε είναι ισόρροπη ανάπτυξη του τομέα του πολιτισμού σε όλο το νησί και μέσα από το ΕΣΠΑ και μέσα από άλλες πηγές χρηματοδότησης», τόνισε. Ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού και τις υπηρεσίες για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας πως έχει κτιστεί σε σταθερές βάσεις και προχωρεί με ολοκληρωμένες μελέτες.

Η Υπουργός Πολιτισμού σημείωσε πως η Κρήτη διαθέτει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα και πλούτο. «Επομένως επιβάλλεται να είμαστε εδώ για να εξετάζουμε την εξέλιξη όσων  αποφασίζουμε και να δούμε με τις υπηρεσίες, πως θα επιλύσουμε τυχόν θέματα που έχουν προκύψει ώστε να κάνουμε βήματα μπροστά». Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει κατά την παρουσία της στο νησί, με πρώτη εκδήλωση τα εγκαίνια του Μουσείου Αγίου Νικολάου που θα γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00.

Την Πέμπτη το πρωί, η Υπουργός Πολιτισμού αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό στο σεμινάριο «Cultural Heritage School 3», που πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου στις 12:00  θα μετέχει σε σύσκεψη για το Δικταίον Άντρο ενώ στις 17:00  θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι. Την Παρασκευή, τελευταία μέρα επίσκεψης της, η Λίνα Μενδώνη θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την ΟΧΕ Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί, στην Περιφέρεια Κρήτης. Έπειτα στις 13:00, η Υπουργός θα βρίσκεται στον Δήμο Ηρακλείου για την προγραμματισμένη σύσκεψη σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση για τα Ενετικά Τείχη.

 

medoni

 

Το πρόγραμμα της Υπουργού όπως ανακοινώθηκε είναι το ακόλουθο:

Από τις 5 έως και τις 7 Ιουνίου 2024, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης:

Τετάρτη 5/6               

19:00: Εγκαίνια Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου, Λασίθι

Πέμπτη 6/6    

10:00: Χαιρετισμός της Υπουργού στο σεμινάριο «Cultural Heritage School 3», Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

12:00: Σύσκεψη για το Δικταίο Άντρο, στο Οροπέδιο Λασιθίου

17:00: Αυτοψία στο Καστέλι Ηρακλείου

Παρασκευή 7/6

10:00: Σύσκεψη για την ΟΧΕ Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων, στην Περιφέρεια Κρήτης

13:00: Σύσκεψη στον Δήμο Ηρακλείου για την Προγραμματική Σύμβαση για τα Ενετικά Τείχη

Δείτε φωτογραφίες:

Μενδώνη στο Λασίθι
Μενδώνη στο Λασίθι
ΠΗΓΗ neakriti.gr