Κρήτη

Στον εισαγγελέα σήμερα οι “8” που διακινούσαν ναρκωτικά στην Ιεράπετρα – Έκρυβαν κοκαΐνη και χασίς σε κρύπτες

Οχτώ συλλήψεις μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο και τα ανατολικά της Ιεράπετρας – Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση τους τελευταίους μήνες με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος που εμπορεύεται και διακινεί ναρκωτικές ουσίες
Το κατώφλι του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν θα περάσουν σήμερα στις 12 τα μέλη εγκληματικής ομάδας, που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή της Ιεράπετρας. Πρόκειται για 8 άτομα, οι ηλικίες των οποίων είναι από 21 έως 40 ετών.

Οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Ιεράπετρα και στην ευρύτερη περιοχή μετά από πολύμηνη παρακολούθηση. Και αυτή η επιχείρηση σχεδιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Ιεράπετρας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις ειδικές δυνάμεις της Κρήτης ΤΑΕ, ΟΠΚΕ, και ΕΚΑΜ.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε από τις 5 το πρωί της Τρίτης στο κέντρο και στα ανατολικά της Ιεράπετρας, καθώς έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση εντοπίστηκαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και συνδέεται σύμφωνα με πληροφορίες με δυο πρόσφατες μεγάλες επιχειρήσεις κατά των εμπόρων ναρκωτικών που έγιναν στις 24 Νοεμβρίου 2023 η πρώτη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη και στην προφυλάκιση 5 φερόμενων διακινητών αλβανικής υπηκοότητας που παραμένουν στη φυλακή, αλλά και σε εκείνη την επιχείρηση της 21ης Απριλίου, που οδήγηση στη σύλληψη και προφυλάκιση ενός Έλληνα και μιας Αλβανίδας φίλης του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 10,5 κιλά ινδικής κάνναβη και 23.000 ευρώ ως προερχόμενα από την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη χθεσινή επιχείρηση έγιναν 11 προσαγωγές εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις οι 8 και αφορούν 3 αλλοδαπούς και 5 Έλληνες

Οι 5 προφυλακισμένοι Αλβανοί από την επιχείρηση του περασμένου Νοέμβρη, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούνται οι κεντρικοί διακινητές του κυκλώματος που χρησιμοποιούσαν τον 52χρονο Έλληνα και την Αλβανίδα φίλη του για να μεταφέρουν και να διακινούν τις ναρκωτικές ουσίες, όσο εκείνοι είναι προφυλακισμένοι, ενώ είχαν καταφέρει να βάλουν στο κύκλωμα και νεότερα μέλη, που μπορούσαν να ασχολούνται με το μοίρασμα των ναρκωτικών ουσιών στην παλιά τους “πελατεία”.

Κατά τη χθεσινή επιχείρηση έγιναν 11 προσαγωγές εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις οι 8 και αφορούν 3 αλλοδαπούς και 5 Έλληνες, ο ρόλος των οποίων εξετάζεται από τους Αστυνομικούς που διενεργούν την προανάκριση. Με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κι ενώ η έρευνα συνεχίζεται θα οδηγηθούν για τα περαιτέρω στην εισαγγελική Αρχή της Νεάπολης, εκτός απροόπτου σήμερα το μεσημέρι.

Κοκαΐνη και χασίς σε κρύπτες

Ειδικότερα, μετά από πολύωρη έρευνα οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν σε σπίτια των συλληφθέντων αλλά και σε ειδικές κρύπτες ποσότητες κοκαΐνης, ινδικής κάνναβης, ζυγαριές, χρήματα αλλά και διάφορα σύνεργα που δείχνουν ότι οι νεαροί ασχολούνταν με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση που διοργανώνει το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας μέσα σε επτά μήνες με στόχο την πλήρη εξάρθρωση της συγκεκριμένης σκληρής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση 7 ατόμων από τις δύο επιχειρήσεις της Αστυνομίας που είχαν προηγηθεί. Την Τρίτη οι Αρχές προχώρησαν σε άλλες 8 συλλήψεις νεαρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται και αλλά πρόσωπα που φέρονται ότι εμπλέκονται ως βοηθητικοί στο ίδιο κύκλωμα.

Τον περασμένο Απρίλιο είχαν συλληφθεί ένας Έλληνας και μια Αλβανίδα φίλη του, στην κατοχή των οποίων είχαν βρεθεί 10,5 κιλά ινδικής κάνναβης

Όλοι οι παραπάνω αποτελούν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης η οποία πουλούσε ναρκωτικά στις πιάτσες της περιοχής ακόμη και μετά την προφυλάκιση των πρώτων μελών ενώ εντυπωσιάζει η οργάνωση που είχαν αφήνοντας στο κατόπι τους καινούργιους συνεργάτες για να μην χάσουν τους παλιούς τους πελάτες.

Υπό στενή παρακολούθηση

Αναφορικά με την ηγετική ομάδα της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, ήταν σχεδόν κοινό μυστικό ότι, η συμπεριφορά τους και η καθημερινότητα τους έκρυβε παράνομες δράσεις και δραστηριότητες που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν τόσο εύκολα από τις διωκτικές Αρχές αν και η δημόσια παρουσία τους σε πολυσύχναστα στέκια όπου συχνάζει η νεολαία της περιοχής ήταν πολύ προκλητική σχεδόν σε καθημερινή βάση. Για όλους αυτούς τους λόγους είχαν μπει κάτω από στενή παρακολούθηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που έδρασε την κατάλληλη στιγμή, ώστε να έχει τα πειστήρια των παράνομων δραστηριοτήτων τους και να “δέσει” με αποδείξεις τις κατηγορίες με τις οποίες τους έστειλε στις εισαγγελικές Αρχές.

ΠΗΓΗ neakriti.gr