Κρήτη Μεταφορές

Στον “αέρα” οι πτήσεις αεροπορικής εταιρίας προς την Κρήτη

Σε ποιον ανήκει η κεφαλή στο Πολυτεχνείο – Η σχέση του με την Κρήτη

Τέθηκε εκτός αγοράς από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορέων – Με ποιον τρόπο θα καλυφθούν οι πτήσεις της Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο μέχρι τον Μάιο του 2020

Εκτός αγοράς έθεσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) την Astra Airlines, ειδοποιώντας το Σάββατο τα τουριστικά πρακτορεία, ώστε να σταματήσουν να εκδίδουν εισιτήρια και να κάνουν κρατήσεις, για τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα.

Προσφάτως, μάλιστα, όπως είχε γράψει το cretalive, οι επιβάτες της πτήσης Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη της συγκεκριμένης εταιρείας ενημερώθηκαν, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη απογείωση, με sms που έλαβαν στο κινητό τους ότι το ταξίδι τους είχε ακυρωθεί.

Η είδηση αυτή, δημιούργησε αναστάτωση στην αγορά, και ειδικά τη νησιωτική, καθώς η Astra Airlines, συνέδεε τα ακριτικά νησιά με Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τα περισσότερα μάλιστα εκ των οποίων ήταν επιδοτούμενα. Παρά την ειδοποίηση της ΙΑΤΑ προς τα τουριστικά πρακτορεία, η Astra Airlines, δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση, μετά από τις 10 Νοεμβρίου που ενημέρωνε το επιβατικό κοινό για τις αποζημιώσεις.

Μετά από τις «αναταράξεις» που σημειώθηκαν στην αεροπορική αγορά, μεγάλο μέρος των πτήσεων αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας η Aegean Airlines, η οποία με επιστολή της προς τα ταξιδιωτικά γραφεία ενημερώνει ότι από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαϊου του 2020 θα προσθέσει 306 πτήσεις και πιο συγκεκριμένα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο – Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη και από Αθήνα προς Χίο.

Για «θλιβερή εξέλιξη» κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς, τονίζοντας την αναγκαιότητα να αποκατασταθεί σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι προσωρινά, το κενό που δημιουργεί η αναστολή πτήσεων από την Astra Airlines.

 newsit.gr