Κρήτη

Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες της Κρήτης – Επιστολή σε Μητσοτάκη

Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες της Κρήτης - Επιστολή σε Μητσοτάκη

Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις την Τρίτη, στο νησί – Τι ζητούν από τον Πρωθυπουργό

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Κρήτης, μετά το ναυάγιο των επαφών που είχαν εκπρόσωποί τους την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ παράλληλα με επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μανώλης Ορφανουδάκης, ζητούν άμεσα συνάντηση μαζί του.

Στο Ηράκλειο, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα γραφεία της ΕΑΣΗ, το πρωί της Τρίτης, οι αγρότες προγραμματίζουν μηχανοκίνητη πορεία από το Παγκρήτιο Στάδιο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και από εκεί στο κέντρο της πόλης, και το κτήριο της Περιφέρειας, ενώ στην συνέχεια, όπως έχει ανακοινωθεί θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ανάλογη κατάληψη θα πραγματοποιηθεί στο υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Χανιά.

Η επιστολή στον Πρωθυπουργό

“Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Μετά από τη συνεδρίαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού στο Ηράκλειο, στο οποίο συμμετείχαν βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και εκπρόσωποι φορέων, σας διαβιβάζουμε το ομόφωνο αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου για τον προσδιορισμό μιας κατ’ ιδιαν συνάντησης μαζί σας.
Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επαφών και συναντήσεων κι έχοντας λάβει τις διαβεβαιώσεις πως μόνο με πολιτική απόφαση και δίκη σας παρέμβαση μπορούν να υπάρξουν λύσεις, λαμβάνουμε το θάρρος να απευθυνθούμε σε εσάς με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο σας και τον θεσμό.
Διευκρινίζουμε πως στο πλαίσιο της συνάντησης αιτούμαστε την παρουσία μιας αντιπροσωπείας εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, του Συντονιστικού Οργάνου κι εκπροσώπων φορέων προκειμένου να παραχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.
Προσδοκώντας στη θετική ανταπόκριση σας και γνωρίζοντας τη γνώση της πραγματικής κατάστασης λόγω της καταγωγής σας από την Κρήτη , αναμένουμε την επίσημη απάντηση σας.
Στη διάθεση σας για ότι επιπλέον χρειαστεί.
Με εκτίμηση
Μανώλης Ορφανουδάκης
Πρόεδρος Συντονιστικής”

Δίπλα στους παραγωγούς ο Δήμος Ανωγείων

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ανωγείων αναφέρει ότι “συμπαραστέκεται στον αγώνα των παραγωγών για τη διεκδίκηση της αναγκαίας για την επιβίωσή τους επιδότησης και δηλώνει την έμπρακτη στήριξή του διευκολύνοντας με κάθε πρόσφορο μέσο την παρουσία όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών υπαλλήλων, στο συλλαλητήριο της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021”.

Φωτογραφία από παλαιότερη αγροτική κινητοποίηση