Κρήτη

Συγκλονιστικό βίντεο από την μεγάλη πυρκαγιά στο Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Κατωφύγι και την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της Γόρτυνας, ένα νέο περιστατικό ήρθε να δοκιμάσει τις αντοχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασε μια ακόμη πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεράκι, της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, στο Ηράκλειο.

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των τοπικών αρχών. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν επιστρατευτεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 3η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.), 24 πυροσβεστικά οχήματα και 2 ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Επιπλέον, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Με το πρώτο φως ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα δύο ελικόπτερα από τη βάση του Ηρακλείου. Η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη και δεν διευκολύνει τις προσπάθειες κατάσβεσης, αλλά δεν απειλούνται οικισμοί, ενώ σήμερα στην περιοχή οι μέχρι χθές ισχυροί άνεμοι, έχουν κοπάσει.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

ΠΗΓΗ neakriti.gr